sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Un 6... mai vechi

... deservit, cândva, şi de autobuze: Piaţa Centrală – C.S.G (Arcelor Mittal). Pe o parte dintre plăcuţele pe care le-au primit autobuzele pentru suplinirea acestei rute convenţie, notaţia era: Farmacia Ţinc – Arcelor Mittal, dat fiind faptul că-n acea perioadă – datorită lucrărilor de infrastructură de pe Traian – prima staţie de preluare a personalului angajat în combinat era în dreptul acestui obiectiv de patrimoniu.
Astăzi, linia 6 marchează ruta dintre Bazinul Nou şi Arcelor Mittal, rută asigurată de patru ori pe zi.


4 comentarii:

  1. Eu stiu ca traseul 6 circula pe ruta P-ta Centrala-Arcelor Mittal,personal am circulat cu el acum vreo doua luni.Pe ruta spre Bazinul Nou,a fost in perioada lucrarilor de pe Str.Traian cand 5-ul si 42 suplineau traseele 7 si 44.

    RăspundețiȘtergere
  2. Traseul 6 circula intre Bazin si Combinat iar cel care circula intre Piata Centrala si Combinat este 6b. Din pacate, digitalele si o parte din placutele actuale nu prezinta "6b" ci doar "6".

    De asemenea, date despre traseul 6 sunt postate si pe site-ul oficial al Transurb-ului: http://transurbgalati.ro/grafic_circulatie.php?numar_traseu=6

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca acum l-a introdus ca scrie si acolo "valabil de la 1 nov".Pna acum eu nu-l vazusem deoarece am avut ocazia de mai multe ori sa asist la plecarea tramvaielor de la combinat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este un traseu nou ci are istoric: inainte, linia 6 mergea intre Bazinul Nou si Poarta Nord Combinat (adica acolo unde ajungeau liniile 48, 49 si 53). Informatia provine din surse oficiale.

    RăspundețiȘtergere