sâmbătă, 15 august 2015

115 ani de tramvai gălățean, omagiați de tânăra generație de pasionați

N-au mai scris ziarele… Și nici televiziunea nu a mai acordat importanță unui eveniment istoric – unul dintre puținele pe care încă mai putem să le sărbătorim într-un oraș condus de edili penibili: un secol și cincisprezece ani de când primul “tramcar” a circulat în urbea noastră.
Transportul electric cu… pantograf a avut zile de glorie și zile de declin. Gloria a fost în anii “Epocii de Aur”. Iar declinul… în timpul celor două războaie mondiale precum și-n… prezent. S-au făcut minuni și… încă se mai fac minuni.
În cursul acestei săptămâni, tinerii pasionați au încercat, prin ambiția și posibilitățile lor, să ofere o expoziție pentru cei 115 ani de tramvai gălățean. Nu s-a implicat nici presa, nici televiziunea, deși au fost invitate. Păcat! Activitatea lor ar fi fost demnă de un articol sau reportaj!
Pasiunea pentru mijloacele de transport merge mai departe. Astăzi cu generația mea, mâine cu un nou grup de tineri deosebiți.
Felicitări și mult succes în continuare!
 
 








2 comentarii:

  1. Multumim pentru cuvintele frumoase! Speram ca prin aceasta expozitie,vizitatorii au inteles ceea ce inseamna o istorie scrisa timp de 115 ani! De asemenea multumim si "Gradinii cu Carti" pentru sprijinul acordat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca s-a terminat repede, parte din cauza vremii,arte din cauza ca esteerioada vacantelor. Cred ca a fost imstructiv, pe vremea aceea se calatorea cu tramvaiul din plăcere, nu numai de nevoia de a alerga mai repede la problemele de rezolvat.

    RăspundețiȘtergere