duminică, 14 august 2011

Astrele încep să dea semne de oboseală

Dintre cele trei troleibuze pe care Astra le-a realizat în colaborare cu Ikarus şi achiziţionate de Transurb în anul 2000, două dintre ele au început să aibă tot mai multe probleme.
Astfel, 1279 a trecut recent printr-un set de reparaţii (după cum spuneam într-o postare anterioară) iar astăzi s-a defectat din nou, în zona Stirex din Mazepa I. Iată-l surprins în fotografia de mai jos, cu trăgătoarele coborâte, aşteptând cuminte Asistenţa Tehnică.
1281 a avut şi el ceva necazuri zilele trecute, când s-a retras singurel spre autobază „lăsat de faţă” (probleme cu suspensia), asta după ce a lipsit ceva timp pentru înlocuirea amortizoarelor precum şi pentru o mică revizie. Acesta a revenit însă repede în circuitul urban (mecanicii n-au avut nevoie decât de o jumătate de zi pentru a-l face din nou funcţional).
Culmea este că 1280, care, după spusele specialiştilor în domeniu este Astra cea mai peticită, n-are deocamdată probleme.
Şi dacă tot am deschis acest subiect de... absenţe şi defecţiuni...
-MAZ-ul 607 a avut probleme cu parbrizul... Iată-l peticit corespunzător în cea de-a doua fotografie realizată în cursul săptămânii trecute;
-MAZ-ul 613 a lipsit şi el două zile din cauza unei defecţiuni la sistemul electric. De ieri este funcţional;
-troleibuzul MAZ 1401 absentează de ceva vreme (nu ştiu deocamdată cu ce probleme se confruntă) şi aşteptă cuminte, în curte, „programarea la ateliere”;
-Isuzu-ul XDO a fost reparat şi va ieşi la trasee după încă o verificare de rutină.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu