duminică, 7 septembrie 2014

Jurnalul lucrărilor de infrastructură pe strada Traian (I)

De la sfârșitul lunii iulie a fost demarat proiectul de modernizare al străzii Traian. Primul tronson vizat de lucrări este cel cuprins între Piața Centrală / Prelungirea Traian și intersecția cu strada Basarabiei, format, la rândul său, din două segmente de activitate: cel cuprins între Piața Centrală și intersecția cu strada Eroilor și cel cuprins între intersecția cu strada Eroilor și intersecția cu strada Basarabiei.
Primul segment a mai trecut printr-o… “modernizare” în urmă cu aproximativ 3 ani. S-au înlocuit, atunci, conductele de apă menajeră însă strada nu și-a schimbat aspectul: după finalizarea lucrărilor, piatra cubică și liniile de tramvai au fost puse înapoi. Prin urmare, activitatea pe această primă porțiune se desfășoară mai lent în comparație cu cea de-a doua… Doar câteva intervenții minore, multe obstacole și totodată multe restricții de circulație.
 
 
 
 
 

Activitatea pe cel de-al doilea segment a pornit dinspre intersecția cu strada Basarabiei spre strada Eroilor. Intenția e clară și totodată logică: se dorește deblocarea străzii Basarabiei cât mai repede cu putință. În intersecția menționată se lucrează deja la schimbarea conductelor de apă și branșamentelor de gaze. Urcând spre Piață, pe aproape jumătate de segment s-a scos linia de tramvai precum și piatra cubică iar pe cealaltă suprafață, linia a fost “săltată” iar piatra cubică “rascolită”.


 
Conform informațiilor primite, terminalul mijloacelor de transport din Piața Centrală va fi modernizat. Asta înseamnă că atât tramvaiele liniilor 7 și 44 cât și autobuzele/midibuzele traseelor care vor ajunge aici – după noua organigramă din primăvara anului 2015 – vor avea locul necesar de staționare.

3 comentarii:

 1. Plus tramvaiul 8 nu?adica nu intentioneaza sa se renunte la el...(sper)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se intentioneaza... insa nimic nu e sigur pana la finalizarea anumitor lucrari si implicit, a anumitor analize de teren/rentabilitate.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere