duminică, 5 octombrie 2014

DAF Berkhof: bine ați venit în Galați!

Sfârșitul dinastiei DAB-urilor a marcat necesitatea aducerii unor noi mijloace de transport de mare capacitate în circuitul de transport local. Pe parcursul verii, având în vedere fluxul mai scăzut de călători comparativ cu celelalte luni ale anului (concedii, vacanțe…), acest gol rezultat în parcul auto al Transurb-ului nu s-a simțit datorită programului de lucru aplicat cu efectiv redus. După jumătatea lunii septembrie, odată cu începerea anului școlar, s-au revenit la graficele de transport normale și astfel Den-urile și MAZ-urile lucrează intens, așteptând totodată noi colegi pentru susținere.
Viitorul este tot… olandez. Mijloacele de transport care vor înlocui DAB-urile și vor deschide, astfel, un nou episod în istoria regiei noastre de transport sunt DAF-urile SB 250 / Berkhof. Primele mașini au venit săptămâna trecută. Sunt fabricate între anii 2001 – 2003 și au fost utilizate prima oară de operatorul olandez Hermes pentru transportul din orașul Eindhoven. Lotul lor este format din 33 de bucăți iar numerele de parc pe care le-au avut (și încă le mai au) sunt 1700 – 1732. După aproximativ 5 ani de la debut, acestea au fost preluate de operatorul Novio. Și iată că acum ajung și la noi, unde își vor încheia cariera.
La prima vedere, cele două Berkhof-uri pe care le-am văzut în parcul Autobazei 1 au un aspect îngrijit, atât la exterior cât și-n ceea ce privește starea salonului. Din câte mi s-a spus, din punct de vedere tehnic nu-și trădează vârsta și promit să depășească ambiția și perseverența colegelor B96 Alliance.
Postez mai jos fișa tehnică a acestui tip de autobuz care urmează să între în circulație cel mai probabil la sfârșitul acestei luni:
 
Și desigur, să vedem și primele fotografii:
 
-exteriorul:

 
-salonul:
 


Un comentariu:

  1. Exista si o data aproximativa a punerii in circulatie? Speram sa fie la fel de bune ca si DenOudsten-urile B96!

    RăspundețiȘtergere