miercuri, 29 octombrie 2014

Jurnalul lucrărilor de infrastructură pe strada Traian (II)

În mod surprinzător, pe porțiunea cuprinsă între Piața Centrală și intersecția străzilor Traian cu Eroilor s-a așternut liniștea. S-au efectuat mici lucrări, care n-au deranjat linia de tramvai și nici piatra cubică, lucrări cu care ne-am tot obișinuit în această zonă, în ultimii cinci ani…

 
         Pe porțiunea din strada Traian cuprinsă între intersecția cu Eroilor și cea cu Basarabiei, lucrările au avansat. Din câte am fost informat, lucrările de schimbare a conductelor și rețelelor de alimentare au fost finalizate în proporție de 80% iar acum urmează cea de “suprafață” care include și amplasarea unor noi linii de tramvai spre Piața Centrală.



 
         Punctul culminant al șantierului dezvoltat pe strada Traian este, în prezent, în intersecția cu strada Basarabiei (fostă “6 Martie”); aici se lucrează în continuare asupra rețelelor, iar etapa de înlocuire a materialului vechi, uzat, încă nu a luat sfârșit. Se intenționează ca activitatea desfășurată în această zonă să se finalizeze până spre sfârșitul lunii viitoare. Asta ar însemna atât fluidizarea traficului în zonă cât și revenirea tramvaielor spre Șantierul Naval (există propunerea ca traseele 5 și 42 să circule în regim normal de lucru – nu sub grafic de cursă convenție).





 
         Fotografiile au fost realizate în cursul săptămânii trecute.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara. Va urmaresc blogul de ceva timp. Cum de altfel urmaresc si pagina de web al Transurb. De pe situl lor am aflat ca se fac angajari. Am depus CV tot ce au cerut in anunt. Am fost chemat la interviu, nu numai eu, cred ca eram vreo 50 de soferi acolo. Dezamagirea a fost maxima cand cineva nea spus ca totul este de fatada pentru ca angajarile s-au facut iar noii soferi sunt in probe. Pacat ca sunt oameni care isi doresc sa lucreze pe autobuz sau troleu dar nu au 1000 de eur pentru asi indeplini visul.
    O seara buna sa aveti.
    Un cititor al blogului dumneavoastra care este pasionat de autobuze si tramvaie dar nu are 1000 de euro sa-si indeplineasca visul.

    RăspundețiȘtergere