luni, 12 octombrie 2015

S-a reactivat terminalul din Piaţa Centrală

Finalizarea lucrărilor de infrastructură de pe segmentul din strada Traian cuprins între intersecţiile cu Tecuci şi Eroilor a marcat revenirea “motorizatelor” în terminalul din dreptul Pieţei Centrale.
Din punct de vedere al aspectului, exceptând piatra cubică înlocuită cu asfalt, nu s-a schimbat nimic, semn că interesul financiar l-a dominat net pe cel public. Ar fi fost util o încadrare corespunzătoare – măcar un marcaj cu vopsea – care să delimiteze calea de rulare/staţionare a mijloacelor de transport local, a microbuzelor private precum şi a taxi-urilor;  ar fi fost o posibilitate de a evita brambureala. Stâlpii care încadrau liniile de tramvai n-au mai fost montaţi… Practic, terminalul din Piaţa Centrală se prezintă ca un “platou neted, descoperit şi totodată generator de haos pe timpul zilei”.
Partea pozitivă este că – în ciuda lipsei de logică şi interes a celor aflaţi la conducerea urbei – “motorizatele” regiei de transport local asigură din nou legătura directă între Piaţă şi principalele cartiere. Tramvaiele se lasă aşteptate; traseul 7 este, în continuare, în grija autobuzelor, 8 rămâne înlocuit cu 8b (deservit tot de autobuze) iar 44 tot speră reactivarea. Deşi a trecut ceva timp de la finalizarea lucrărilor, noile linii de tramvai trebuiesc curăţate de surplusul de asfalt iar reţeaua de alimentare nu a fost încă montată. Din câte am înţeles, problemele vor fi rezolvate în cursul aceastei toamne.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu