miercuri, 3 februarie 2016

O cursă specială cu parfum de odinioară

Astăzi mi-a fost dat să-mi amintesc de acele vizite din timpul grădiniţei şi a şcolii când mergeam cu clasa la film, teatru sau la diferite evenimente. Învăţătoarele ne încolonau câte doi şi porneam spre destinaţie, uneori pe jos, alteori cu mijloacele de transport. Îmi amintesc de spectacolele de la Teatrul Muzical şi de Păpuşi, de concursul de desene pe asfalt din Grădina Publică, de pregătirile pe care le-am făcut pe platoul din faţa Sălii Sporturilor pentru o vizită a “tovarăşului”, vizită care însă n-a mai avut… Şi pe urmă, “gradele” – şoim al patriei, pionier…  şi “practica”. Parcă ieri au fost toate.

În cursul acestei după-amieze, elevii şcolii “Mihai Eminescu” – fostă 28 (şcoală la care am învăţat şi eu) au mers să vizioneze o piesă de teatru la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru deplasare, organizatorii au optat pentru închirierea a trei autobuze, dintre care două aparţinând regiei noastre de transport local. Acestea – Berkhof-urile EHA şi YNF – au fost verificate şi curăţate de angajaţii Autobazei 1 înainte de a se deplasa pentru îndeplinirea sarcinii primite.

În jurul orelor 16:30, EHA şi YNF aşteptau elevii în faţa şcolii “Mihai Eminescu”. Itinerariul urmat a fost strada Roşiori – Brăilei – Bulevardul George Coşbuc.





Spectacolul a durat aproape o oră şi jumătate, timp în care maşinile au stat în parcarea de la Sindicate…



Întoarcerea s-a desfăşurat pe acelaşi itinerar; iar la destinaţie, o parte dintre părinţi îşi aşteptau, nerăbdători, copii.


Ieri a fost pentru noi, astăzi este pentru voi… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu