duminică, 21 februarie 2016

Noţiuni introductive despre manipularea gălăţenilor

Anul 2016 este unul dintre aceia ce are nefericirea de a fi marcat de campaniile politice în care unii candidaţi ce aspiră la funcţiile importante ale urbei noastre merg pe tiparul clasic al “criticilor adresate concurenţei” şi pe tot felul de promisiuni mincinoase în loc să ne vorbească despre… REALIZĂRILE LOR, DESPRE CEEA CE AU FĂCUT PĂNĂ ACUM PENTRU A MERITA VOTUL ALEGĂTORILOR!
Ehe, da… De ani şi ani, am ales să ne uităm în curtea “vecinilor”, să semnalăm până şi cea mai banală eroare pe care presa o ambalează mai apoi frumos, în articole menite să aprindă dezamăgirea cetăţenilor şi să-i condamne spre… VEŞNICUL NICĂIERI CARE NE BANTUIE DE… PESTE 25 DE ANI!

Se spune că mass-media ar trebui să fie independentă şi totodată subiectivă; din păcate, aceasta a ajuns un mijloc de manipulare în masă care face jocurile unor partide sau a unor oameni “de afaceri”.
Cel mai recent exemplu ni-l oferă pagina http://stiridegalati.ro/ care promovează, în formatul electronic, pe domnul Cătălin Cristache (candidat în cursa “pentru Primărie”) cu-n banner de toată splendoarea. Iată un “print-screen” justificator:


În pagina respectivă găsim următorul articol: http://stiridegalati.ro/domnilor-de-la-transurb-nu-i-mai-lasati-pe-toti-aerienii-sa-se-creada-mari-soferi/  (ataşez şi-un print-screen în cazul în care articolul va fi şters din locaţia respectivă)


Înţeleg supărarea cadrului didactic care avea sarcina de a-şi duce elevii la destinaţie şi apreciez scopul activităţii desfăşurate. Dar de la o eroare şi până la “aerienii care se cred mari şoferi!” e o diferenţă colosală dar… numai bună pentru un material inflamator.
Ceea ce mulţi dintre dvs. nu ştiu este că pe parcursul unei zile de serviciu, un şofer Transurb nu lucrează întotdeauna doar pe un singur traseu. Pe lângă unele curse convenţie pentru C.S.G. şi S.N.G. mai au loc anumite joncţiuni în urma cărora autobuze de pe o linie intră la suplinire pe alte linii, joncţiuni menite să asigure un transport de persoane cât mai eficient.
Faptul că greşeşti nu înseamnă că eşti “aerian”, domnule Andrei Escu. Suntem oameni, nu computere setate să funcţionăm fără eroare.

Culmea dezinformării este să scrii tâmpenii şi să le faci credibile. Sunt şoferi pe care îi cunosc şi care n-au absolut nici o treabă cu clasele politice şi cu acea linie de partid de care vorbea autorul articolului. Responsabilitatea, experienţa, pregătirea corespunzătoare şi modul de reacţionare la stres sunt criterii de care se ţine cont atunci când doreşti să devii şofer la Transurb. Restul e can-can, domnule Escu. Dar dacă tot umblă vorbe răutăcioase şi cu parfum de politică prin târg, de ce să nu le cuprinzi dumneata într-un articol?!

… “cu căştile în urechi, ascultă şi vorbeşte în timp ce conduce…” – este vorba despre o singură cască, şi anume cea pentru telefon, acceptată de legislaţie pentru a-ţi ţine ambele mâini pe volan şi a nu-ţi pierde reflexele. Dar o parte dintre călători, în special cei trecuţi de o anumită vârstă, nu înţeleg asta. Constat cu tristeţe că aceştia au rămas cu mentalul blocat la nivelul transportului local din epoca de aur… şi atunci n-ai cum să apreciezi îmbunătăţirile Transurb-ului şi nici să te arăţi om cu cel care te duce la destinaţie şi care munceşte corect pentru un salariu.

Cei care vin şi-ţi aruncă în silă banii pentru călătorie, care îţi reproşează că ai ajuns în staţie cu 5 minute mai târziu fără a şti că mijlocul de transport a fost prins într-un ambuteiaj, cei care privesc şoferul ca pe un războinic primitiv care dă cu ghioaga în volan şi care câştigă o mulţime de bani, cei care cred că la Transurb se fac angajări pe linie de partid sunt CEI UŞOR DE MANIPULAT în campaniile electorale. Şi e suficient să scrii un articol despre două incidente minore, nu-i aşa, domnule Escu? Aştept cu interes, din partea dumneavoastră şi alte materiale de calitate. Poate… “Evenimente la rând la covrigi” sau “Hoţul de ghiocei” (că tot vine primăvara cu… "vestitorii" ei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu