joi, 23 aprilie 2020

Cu PIO pe contrasens

Duminica, in jurul orelor pranzului, un echipaj de Politie a filmat un mijloc de transport public local in timp ce rula pe contrasens, pe bulevardul Galati. 

Faptul ca eroarea apartine conducatorului auto este de necontestat. La fel cum si faptul ca acesta a fost sanctionat conform legislatiei in vigoare. Totusi... dincolo de indicatoarele rutiere care sa te orienteze pe drumul si implicit pe sensul de deplasare corespunzator, mai sunt si alte aspecte care cumulate, pot influenta o fractiune de secunda de neatentie. 

Conducatorul auto surprins pe contrasens are permis categoria D precum si Tv. Acesta a lucrat la Sectia 3 Tramvaie (actualmente S.T.E.) ca vatman si a urcat pe autobuz dupa ce transportul electric a fost sistat temporar. Pana duminica nu a efectuat erori. S-a intamplat insa la traseul 23 (Auchan - Metro), la periferia orasului, intr-un loc pe care probabil nu-l cunostea prea bine.

Un mic semn de intrebare ridica instruirea personalului nou, adus pe mijloacele de transport. Imi amintesc ca in trecut, "bobocii" vedeau traseele alaturi de "veterani" si pe urma rulau pe acestea sub observarea veteranilor tocmai pentru a se familiariza cu destinatiile pe care trebuiau sa le deserveasca. Nimeni nu s-a nascut atotcunoscator la volanul unui autobuz, pe strazile din Galati. 

Probabil ca se putea intampla si la... "case mai mari". Fiindca sunt conducatori auto cu vechime care rar au avut ocazia sa deserveasca un... - ceea ce se numeste - traseu preferential. Iar atunci cand s-a intamplat minunea, acestia au intrebat calatorii despre statii si/sau itinerar. 

Se spune ca a gresi e omeneste dar a fi om e lucru mare: nici una dintre fetele luminate ale Transurb-ului nu a iesit cu o declaratie in presa, cu o explicatie! Intr-o (ceea ce vrea sa para a fi) echipa, un coleg/angajat a gresit! Si au scris patru ziare pana acum despre incidentul asta (poate mai multe), plus postarile in mediile de socializare. Era de bun simt sa vorbiti dar nu... O facem doar cand ne promovam de bine, langa masini noi sau o minora actiune de colectare a deseurilor menajere culese de pe Faleza...

Nu iau apararea conducatorului auto care a gresit. Dar ca pasionat, ca fost angajat al societatii de transport public local, vad o lipsa acuta in ceea ce priveste colaborarea si implicit, comunicarea.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu