miercuri, 4 mai 2011

628, la apel!

628 sau GL-72-PMG (conform numărului de parc şi totodată de înmatriculare) este MAZ-ul meu preferat şi asta fiindcă, până în prezent a avut parte de doi şoferi responsabili, care au ştiut să-l îngrijească. Aici este vorba despre ceea ce susţineam într-o postare anterioară şi anume modul în care titularii se comportă cu mijloacele de transport pe care îşi exercită meseria, acea relaţie de responsabilitate şi totodată de pasiune dintre conducător şi maşină. Din acest punct de vedere, 628 este un caz fericit.
Semnele particulare ale acestui MAZ sunt, în prezent, semnalizatoarele laterale subţiri precum şi „tatuajul” DEUTZ postat în partea frontală. Pe lângă acestea mai adăugăm autocolantul negru, discret, postat în partea superioară a parbrizului. Salonul se prezintă îngrijit, singura excepţie fiind urmele de graffiti lăsate de cei lipsiţi de educaţie. Degeaba şterg şoferii panourile, geamurile sau banchetele; azi e curat, mâine apar altele...
La 628 se mai poate remarca un aspect care face cinste titularilor: relaţia cu pasagerii, relaţie pe care în prezent o promovează destul de puţini şoferi. Nu e vorba doar de acea... politeţe forţată ci de un răspuns sau o explicaţie prietenoasă sau un gest de bun-simţ care este mereu apreciat de cei din salon. Contează atunci când cineva te respectă şi te tratează ca om.
Iată câteva fotografii recente cu 628. Şi nu în ultimul rând, din toată inima, sincere felicitări titularilor acestui MAZ ; sper să rămână la fel de amabili şi prietenoşi cu pasagerii chiar dacă, uneori, lucrurile nu merg tocmai cum îşi doresc. Firea omului e dificilă uneori şi-ţi pune răbdarea la grea încercare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu