sâmbătă, 4 februarie 2012

Piaţa cu... trei denumiri

Piaţa Centrală, Piaţa Mare şi Piaţa 30 Decembrie definesc aceeaşi locaţie. Iată, două dintre aceste denumiri sunt trecute şi pe plăcuţele din terminalul mijloacelor de transport.


Şi fiindcă tot ne aflăm aici, ar fi păcat să nu menţionez despre haosul de autoturisme şi nervii întinşi ai şoferilor-cumpărători. Din principii de comoditate, unii nu renunţă la maşinile personale (sau de serviciu) nici dacă trebuie să cumpere de la piaţă un kilogram de cartofi şi unul de brânză... Mai mult, pe rondul unde ar trebui să se încadreze autobuzele şi midibuzele Transurb-ului precum şi microbuzele operatorilor privaţi sunt parcate o mulţime de maşini care fac imposibilă încadrarea corespunzătoare a „titularilor de drept”. Rezultatul e simplu: autobuzele întorc pe bucla destinată tramvaielor şi de multe ori iese brambureală atunci când un 7, 8 sau 44 mai are de aşteptat câteva minute care ar da peste cap graficul unui 11 sau 15...
În concluzie, aşteptăm ca Poliţia Comunitară/Locală să se autosesiseze şi să elibereze rondul destinat mijloacelor de transport în comun. Sau poate trebuie făcută o reclamaţie fiindcă spiritul de iniţiativă este... absent?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu