luni, 31 martie 2014

Grevă spontană la Autobaza 1

Noul program de repartizare a mijloacelor de transport în comun pe trasee a fost cea din urmă picătură care a umplut paharul de nemulțumiri și dezamăgiri ai conducătorilor profesioniști ai Autobazei 1. Despre protest (grevă) se vorbea de vineri. Șoferii au sperat însă ca acest program să nu fie implementat. Au sperat în zadar: în cursul week-end-ului recent încheiat, activitatea mijloacelor de transport aparținând Autobazei 1 a fost înjumătățită. Traseele cu două mașini au fost deservite doar de una singură și nici cele cu flux mare de călători n-au scăpat de “periere”.
Măsura impusă are drept scop eficientizarea consumului de carburanți și energie electrică pentru regia noastră de transport local. Din păcate, a fost formulată prost și aplicată la fel de prost. Rezultatele ei nemulțumesc atât călătorii cât și conducătorii auto.
Se afirmă, sus și tare, pe la televiziunile locale precum și-n presă, că șoferii Transurb-ului au salariul net cuprins între 1100 și 1400 lei net. Ceea ce nu se știe – fața nevăzută a lucrurilor – este că acești bani se obțin pentru O LUNĂ DE ACTIVITATE NORMALĂ. Ceea ce, din păcate, la Autobaza 1, acest… prag se atinge tot mai greu din cauza R-urilor (ranforsărilor), a mașinilor titulare cu tot mai multe probleme cauzate de vechime sau absența pieselor de schimb necesare precum și a lipsei de autobuze/troleibuze noi.
Mă așteptam ca Primăria să găsească o soluție optimă, o soluție care să rentabilizeze transportul local, să mulțumească pe cei care apelează la serviciile sale și să respecte pe cei care îl efectuează! Dar iată că lucrurile au alunecat tot mai jos…
“Marile vânători”,  marile sacrificii… le suportă șoferii. Adică oameni cu familie și copii, oameni cu datorii la stat, la bănci, oameni muncitori pe care ziariștii și uneori călătorii îi fac albie de porci, de multe ori doar pentru fleacuri. În acest sens aș putea să înșir zeci de exemple la care am asistat și care m-au scârbit. Dar… nu acesta e scopul materialului.
Nu. Profesioniștii Autobazei 1 nu sunt prețuiți la adevărata lor valoare. Și, odată cu modul indiferent cu care sunt tratați și cu care ne-am obișinuit în această societate bolnavă, guvernată de jegoși incapabili, suferă și… “poporul local”, adică acei oameni care ar trebui să se bucure de serviciile Transurb-ului.
VOI, TOȚI CEI CARE BARFIȚI SERVICIILE PROFESIONIȘTILOR DE LA AUTOBAZA 1… AVEȚI HABAR DE CEEA CE DORESC CEI CARE… ASTĂZI NU V-AU DUS SPRE MUNCĂ, SPRE PRIETENI, PIAȚĂ SAU NU V-AU PLIMBAT PRIN ORAȘ?! VĂ SPUN EU. DORESC SĂ CAȘTIGE DREPTUL DE A VĂ SERVI, DE A SUPORTA NAZURILE UNORA MAI PRETENȚIOȘI ȘI DE A RESPECTA TOATE ACELE CERINȚE IMPUSE ÎN FIȘA POSTULUI PENTRU A OBȚINE UN BAN CU CARE SĂ-ȘI ÎNTREȚINĂ FAMILIA.
Astăzi, la traseele locale au ieșit tramvaiele iar autobuzele au deservit doar Cursele Convenție pentru C.S.G. În cursul acestei seri, primarul și-a anunțat vizita în cadrul Autobazei 1. Dacă nu se ajunge la un consens, greva va continua și mâine, și-n toate celelalte zile până la obținerea doleanțelor.
În încheiere… tot ce vă pot spune este că azi, ca să ajung la muncă, am făcut “traseul 12 cu bicicleta”. Și voi face și mâine, și poimâne și… oricât va fi nevoie până când șoferii profesioniști ai Autobazei 1 se vor bucura de respectul și plata cuvenită!
SUSȚIN ACEASTĂ GREVĂ ȘI SPER CA ANGAJAȚII ELECTRICELOR ȘI MOTORIZATELOR SĂ-ȘI GĂSEASCĂ RESPECTUL MERITAT!!!
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu