vineri, 15 ianuarie 2016

În graba călătorilor…

Devierea liniei 11 prin Complexul Francezi a fost o idee foarte bună, venită în sprijinul celor care locuiesc, muncesc sau învaţă în această zonă. Din păcate, chiar dacă traseul a fost suplementat la orele de vârf iar frecvenţele au fost îmbunătăţite, călătorii continuă să se agaţe de primul autobuz venit, ignorând faptul că următorul ajunge peste… aproximativ 4 minute!

La traseul 102, e o altă poveste însă pe aceeaşi temă: graba călătorilor. Legătura dintre Micro 19 şi Parc C.F.R. este susţinută de o versiune scurtă, care o urmează în proporţie de 70%. Cu alte cuvinte, atât 102 cât şi 105 au drum comun pe segmentele cu flux maxim. Decalajul de câteva minute dintre cele două trasee este de multe ori “amortizat” la orele de vârf când se încearcă “tandem”-ul. Dar chiar şi aşa, călătorii preferă să se îngrămădească în prima maşină deşi o au şi pe a doua la dispoziţie!

Mai jos, o fotografie realizată în staţia “Casa Roşie”, în salonul unui autobuz: se pierd minute bune încercându-se închiderea uşilor şi nimeni nu renunţă deşi următorul mijloc de transport pentru acest traseu este la “Orăşelul Copiilor”… !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu