marți, 17 ianuarie 2017

Nepăsarea ne condamnă

În ultima perioadă a crescut numărul cazurilor în care tramvaiele rămân blocate în trafic datorită maşinilor parcate necorespunzător.

Stimaţi conducători auto, atunci când vă parcaţi maşinile, asiguraţi-vă că lăsaţi spaţiul necesar circulaţiei tramvaielor. Indiferenţa sau comoditatea dvs. afectează călătorii. Gândiţi-vă că unii dintre ei merg la servici, alţii au de rezolvat diferite probleme urgente şi nu-şi permit să apeleze la un taxi atunci când tramvaiul rămâne blocat în trafic din cauza... nepăsării dvs. Mi-aş dori să existe măcar un dram de respect pentru cei din jur şi nu de teama unei amenzi ci din spiritul şi educaţia de a fi om. N-o să vă mulţumească nimeni atunci când o să găsiţi un loc de parcare mai îndepărtat care să nu stânjenească pe ceilalţi participanţi la trafic dar poate că o să vă simţiţi mai... uman ştiind că aţi făcut o faptă ce ţine de bunul simţ.

Astăzi dimineaţă, un bolid a parcat aiurea în dreptul Facultăţii de Nave, pe strada Basarabiei. Se întâmpla la orele de vârf, atunci când oamenii se grăbeau să ajungă spre locurile de muncă sau spre unităţile de învăţământ.

Am mai înregistrat un episod dar de această dată la orele de vârf ale amiezei şi tot pe strada Basarabiei, pe segmentul cuprins între intersecţiile cu strada Domnească şi strada Mihai Bravu. Episodul a durat aproximativ 25 de minute, timp în care s-au strâns mai multe tramvaie. Unii călători au coborât şi s-au orientat spre alte mijloace de transport, alţii au preferat să aştepte soluţionarea problemei.





Ce-ar fi fost dacă şoferul s-ar fi orientat spre un loc de parcare corespunzător iar tramvaiele şi-ar fi îndeplinit activitatea conform programului stabilit? Întrebarea este valabilă pentru ambele... episoade de astăzi precum şi pentru multe altele din trecut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu