vineri, 4 mai 2018

Eroii de ieri


Sfârşitul anului 2017 a marcat încheierea a încă unei epoci din generaţia mijloacelor de transport care a deservit publicul gălăţean: este vorba despre midibuzele Guleryuz Cobra GD 160. Ultimele şase midibuze funcţionale au fost UXB, UXC, UMO, WKC, CIH şi CIJ.

Din rândul autobuzelor MAZ 203, ne despărţim de 617 (GL-41-PMG) şi 623 (GL-68-PMG). Ambele urmează, în prezent, procedura de casare. Un alt MAZ ce aşteaptă piese pentru a reveni în circuitul de transport public urban este 622 (GL-75-PMG).

DAF-urile B96 continuă să activeze atât la traseele locale cât şi la cursele convenţie însă fără LTA şi LTR – ambele aflate în procedura de casare – precum şi fără LSN, LSR şi LTL – aflate în aşteptare de piese şi echipamente.

YNI este singurul reprezentant al DAF-urilor Berkhof SB 250 care se află în procedura de casare. Un alt Berkhof retras temporar este EHA.

Castraveţii” (DAF-urile SB 200), au pierdut şi ei un coleg de serviciu: LKI – avariat în urma unui accident petrecut în data de 14.02.2018, sub podul de lângă cartierul Fileşti, pe când acesta deservea traseul 25. Vinovat de producerea accidentului a fost conducătorul auto al unui TIR care, în urma neadaptării vitezei pe carosabil umed, a acroşat cu remorca autobuzul menţionat.

Din rândul troleibuzelor, Astrele Ikarus 415 T urmează să-şi pensioneze legenda: 1280 – o prezenţă constantă, fiabilă şi sigură în circuitul de transport public local pentru mai bine de un deceniu şi jumătate.
MAZ-urile Eton 203T aşteaptă revenirea lui 1402, singurul reprezentant al lor încă absent dar aproape refăcut pentru un nou debut.









11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poți să faci poze lu LSR și LSN și LTA

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, 66 PMG are o reclama noua pentru un contractor publicitar care a mai apelat la serviciile Transurb S.A. 75 PMG inca mai poarta reclama anterioara. Si fiindca tot am amintit de 75 PMG, acesta absenteaza de cateva luni dar nu este vizat pentru "pensionare". LSR si LSN, dupa cum am amintit, asteapta piese. LTA urmeaza procedura de casare. Voi posta fotografii si cu aceste mijloace de transport, intr-o postare ulterioara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar ktul 1336 mai poarta reclama onegym

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc că și mie îmi plac autobuzele

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar trata kt 4d 1324 mă este pregătit pentru reparație și 1348si1339 a scris transport360

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar mazul 49-PMG că nu-l l-am mai vazut

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere