miercuri, 18 decembrie 2019

Zile negre: orbecaind spre ordine si disciplina

Se spune ca daca tot s-au achizitionat 20 de midibuze Karsan, acestea trebuie sa-si justifice "posturile de munca". Logica superficiala a celor desemnati sa le repartizeze si totodata incapabila spre un transport civilizat a desemnat Karsane titulare la traseul 12 (Piata Centrala - Metro), probabil pornind de la deja clasicul principiu "cainii latra, caravana trece"... zi dupa zi. Desigur ca persoanele responsabile nu stiu gradul de incarcare al mijloacelor de transport care deservesc traseul 12... pentru ca daca ar fi stiut, normal ca nu ar fi introdus Karsane si cu siguranta nu s-ar fi ajuns ca mame cu copii in brate sau familii care au venit la cumparaturi sau de la munca sa nu poata urca din terminalul din Piata Centrala. Intr-un cuvant, bataie de joc pe banii contribuabililor!

Pe de alta parte, debutul autobuzelor BMC este anuntat in doua etape, idee similiara cu debutul autobuzelor MAZ 203 din anul 2008. Prima jumatate (20 BMC-uri) va debuta in preajma Craciunului - probabil cu "lozincile politice de rigoare pentru ochii creduli ai unor galateni" iar urmatoarea etapa, in mai putin de o luna. 

Din nou, nu se are in vedere logica unui transport de persoane vertical, care sa tina cont de ceea ce ar insemna eficienta viitorului. Am sustinut achizitionarea autobuzelor articulate pentru cel putin trei trasee din prezent (17, 18 si 27) precum si pentru doua dintre propunerile din... agendele edililor care "lupta" pentru un "transport eficient al viitorului". Din pacate, edilii habar nu au (sau nu le pasa) despre traseele viitorului si nici cei de la Transurb nu renunta la comoditate in favoarea celor carora ar trebui sa le asigure transportul spre destinatiile dorite. 

Primul lot de BMC-uri se pregateste sa debuteze in circuitul de transport public local. Oare va fi si debut pe ecranele digitale pe care Primaria le-a amplasat in unele statii si totodata autocolante corespunzatoare cu orele de sosire si harti corespunzatoare in statiile unde nu au fost amplasate astfel de ecrane? Asteptam sa vedem... Grad de incarcare, anunturi corespunzatoare, afise, brosuri!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu