marți, 4 septembrie 2012

O oră alături de personalul de la Control Trafic

Am citit, în cursul zilelor trecute, un articol jignitor, publicat de cotidianul „Antidotul”. Înainte de a-mi exprima părerile, am să vă ofer link-ul către articolul la care fac referire: http://www.antidotul.ro/129482/am-facut-timp-de-o-luna-blatul-pe-transurb-are-cuvintul-genica-totolici.html .
Concluziile mele:
1.   Domnule Grosu, nu trebuie să vă zică doamna directoare Genica Totolici faptul c-aţi avut noroc (aşa cum menţionaţi spre sfârşitul articolului dvs). Vă zic eu, permiţându-mi să vă citez: „Vai, domnule Grosu, mare noroc aţi avut!”. Ştiţi de ce? Fiindcă echipele serviciului de Control Trafic din cadrul Transurb-ului sunt ZILNIC la datorie! Eu m-am întâlnit cu acestea şi de două ori pe zi, fie în mijloacele de transport cu care călătoresc, fie într-un punct de verificare ales între staţii.
2.   Convingerea mea – sper să nu vă deranjeze – este aceea că exageraţi; e drept însă că dacă ar fi să ţin cont de limitele de interval ale analizelor de „Statistică şi combinatorică matematică” pe care le-am studiat în Facultate de mi-au mers fulgii, EXISTĂ şi o minimă posibilitate – al naibii de minimă! – care să vă susţină afirmaţiile. Şi care, implicit, să vă întoarcă la punctul 1. Adică... „Vai, domnule Grosu, mare noroc aţi avut!”;
3.   Să presupunem că aţi avut norocul de a fi... blatist pentru o lună, cu banii de amendă în buzunar. Permiteţi-mi să vă adresez o întrebare simplă: „Nu era mai firesc să daţi dovadă de respect pentru serviciile noastre de transport local şi să faceţi acest... aşa-zis experiment cu călătoria achitată?” De asemenea, faptul că dvs. aţi avut şansa... unică de a călători blat nu înseamnă că şi alţii au beneficiat de-un asemenea noroc! Articolul pe care l-aţi publicat nu reprezintă „vocea urbei” ci doar o concluzie a dvs. care atacă într-un mod rău-intenţionat activitatea serviciului de Control-Trafic şi implicit conducerea Transurb-ului. Din punctul meu de vedere, n-aţi procedat corect! În acest sens, vă sugerez eu un experiment: căutaţi aceste echipe şi petreceţi măcar câteva ore în compania lor!
4.   În cazul în care n-o să vă pese de această propunere (sincer să fiu, mă aştept la aşa ceva), am zis să fac eu primul... test, să vadă gălăţenii (şi implicit toate persoanele interesate de transportul local din Galaţi), ce înseamnă când presa se pripeşte cu concluziile!
Azi după-amiază am avut ceva timp liber şi-am pornit în căutarea echipelor de la Control-Trafic. Nu mi-a trebuit mult să găsesc un grup proaspăt poziţionat între staţiile „CEC Ţiglina II” şi „Ţiglina II”. Echipa făcuse deja turul oraşului (verificase până atunci maşinile traseelor 35, 11, 22 şi 17).
Am petrecut aproximativ o oră alături de acest grup care şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu într-un mod exemplar, profesionist. Spun aceste lucruri fiindcă e al naibii de greu să primeşti în obraz injuriile tinerilor care ştiu să speculeze legile dar care habar n-au ce înseamnă respectul faţă de societate, scuzele copleşitoare ale unor persoane mature, mereu grăbite... mereu neatente... indiferenţa unor călători frauduloşi dar cu pile şi aroganţa unor şmecheri care se cred eroi dar în realitate nu sunt decât nişte sărmani cretini, sărăciţi de neuroni...
Ei bine, azi am văzut toate aceste categorii într-o singură oră şi vă pot spune că nici un vinovat n-a scăpat de amendă. Personalul de la Control-Trafic a dat dovadă de o politeţe care a necesitat nervi de oţel pentru a face faţă valurilor de blatişti şi implicit, pentru a-şi îndeplini sarcinile. Îmi pare rău, domnule Grosu, că n-aţi fost de faţă; poate aşa v-aţi fi convins că oamenii pe care dvs îi vedeţi dispăruţi sunt, de fapt, la datorie!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu