marți, 11 septembrie 2012

Şedinţa foto de astăzi după-amiază: PNN în obiectiv

A trecut un deceniu şi jumătate de când am călătorit pentru prima oară cu Rocar-ul deSimon PNN... Eram la Grădina Publică şi deşi era o amiază fierbinte, de vară, am renunţat la două troleibuze din pura curiozitate de a călători cu noul model lansat de uzinele Rocar.
După cum am mai spus, PNO şi PNN au stat la baza înfiinţării traseului 11b... În acea amiază aveam să călătoresc pentru prima oară pe acel traseu, ce-i drept, doar până în staţia „Agenţia C.F.R.”.
Ce pot spune? A fost un lux...! Hidramata era silenţioasă iar salonul, îmbinând nuanţe de gri şi verde oferea atât un confort excepţional pentru acele vremuri cât şi o imagine plăcută, relaxantă...
A trecut un deceniu şi jumătate de la acea călătorie. PNN nu s-a schimbat prea mult... N-a fost nevoie întrucât majoritatea materialelor întrebuinţate pentru asamblarea sa au fost de calitate şi iată că rezistă şi astăzi!
Pentru început, ofer câteva fotografii exterioare... Până în prezent, PNN a trecut prin două vopsiri, ambele respectându-i schema de culoare originală:





Să urcăm în salon. Curat şi prezentabil, aşa cum a fost mereu! PNN a schimbat câţiva titulari de-alungul carierei sale; toţi l-au îndrăgit şi au căutat să-l menajeze cât mai bine în circuitul local! Spre deosebire de „geamănul” PNO, podeaua acestui autobuz a fost „capitonată” cu-n nou material, aproape la fel de rezistent precum cel original (gri-verzui, cu sclipici)...












Un aspect care m-a surprins, pe lângă curăţenia menţionată: coşurile de gunoi, montate în dreptul ultimelor două uşi, în speranţa că pasagerii nu vor face mizerie pe parcursul călătoriei.


Aspecte din cabină, modificată ca şi-n cazul lui PNO, cu panouri şi geam separator... Modificări necesare, impuse de comportamentul primitiv al unor călători...





PREZENTUL CONTEAZĂ: duelul dintre... gemeni pentru afirmarea urbană este câştigat de PNN. Din câte am observat în ultima vreme, acesta beneficiază de-un titular experimentat, dornic să-l păstreze cât mai mult în circuitul local!
Profesionalism, respect şi interes pentru modelul 412; PNO a început să preia serviciile Asistenţei TZG (bolnăvioară în ultima vreme) pe când PNN continuă să activeze atât la locale cât şi la speciale...!
Azi, acesta a deservit linia 11 şi mai apoi a alergat în Gară pentru transferul la linia 9!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu