luni, 11 februarie 2013

Prezentarea foto a KT-4D-ului 1331

Îmi amintesc că pe la începutul anilor 2000, firma gălăţeană Arabesque şi-a promovat imaginea mijloacele de transport ale Transurb-ului. Au fost alese trei troleibuze şi un tramvai. Toate au fost vopsite în schema de culoare galben cu verde peste care s-a trecut, în negru, numele firmei precum şi serviciile oferite. După încetarea contractului, troleibuzele (210, 215 şi 218) şi-au păstrat schema de culoare primită până la casare şi, din câte am observat, aceeaşi intenţie o are şi tramvaiul care le-a fost coleg de campanie. Acesta este fostul 52, devenit 0103 în anul 2007 şi câteva luni mai târziu, 1331.
Atât schema sa de culoare cât şi condiţia tehnică excepţională, de care s-a ocupat mereu personalul de întreţinere al celor două depouri gălăţene, a făcut ca 1331 să fie una dintre cele mai iubite KT-uri din urbea noastră. Din cea de-a doua jumătate a anului trecut aceasta se află în conservare, pe una dintre liniile unităţii de pe Magistrala C.S.G. E tot, acasă, printre cei dragi şi continuă să se bucure de vizitele celor care au apreciat-o.
Şedinţa foto s-a desfăşurat la sfârşitul toamnei trecute, înainte ca 1331 să fie inventariat şi sigilat corespunzător. Să revedem mai întâi câteva amintiri:
-2006: în staţia de la Cinema Dacia, gata să pornească într-o nouă tură la traseul 39. Sursa: http://tramwaysdumonde.skynetblogs.be/galati/

-după aproximativ un an, surprins de bunul meu prieten, Terry Lawson, în depoul de pe Magistrală:

-cu puţin timp înainte de conservare:


Iată şi fotografiile pe care am reuşit să le realizez în salonul şi cabina acestui tramvai:















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu