miercuri, 11 septembrie 2013

Linia 1, activă sub o nouă formă


Traseul de tramvai 1 era cunoscut de cei care lucrau şi continuă să lucreze în combinatul siderurgic drept o legătură convenţie între Micro 39 (COMAT) şi Poarta Est C.S.G., activată la orele la care aveau loc cele trei schimburi de tură.
Odată cu închiderea viaductului care asigura legătura între oraş şi platforma siderurgică s-au suspendat şi liniile de tramvai care îşi aveau terminalul lângă Poarta Est.
Avem parte însă de o surpriză: linia 1 a fost reintrodusă însă pe o formă mai scurtă (COMAT – Liceul 9) şi nu în regim de cursă convenţie! Frecvenţa acesteia este de 30 minute; plecarea în prima cursă are loc la ora 6 (de la capătul de linie de la Liceul 9) iar serviciul se încheie la ora 20 (cu retragere din terminalul menţionat anterior). Activitatea este asigurată cu ajutorul unui singur vagon.
Noul traseu 1 se află în serviciul călătorilor de la sfârşitul săptămânii trecute şi se speră că acesta va fi util atât persoanelor care locuiesc sau lucrează în unităţile de pe Magistrala C.S.G., cât şi ca suplinitor pentru traseele 39 şi 44, la orele de vârf, şi mai ales odată cu începerea noului an şcolar.
Mai jos, itinerariul traseului 1...

... precum şi câteva fotografii realizate în cursul acestei dimineţi ZGT-ului 1262, în terminalul de lângă Liceul 9:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu