Gata, a căzut „mica afacere” cu bilete utilizate de călători şi predate, mai apoi, şoferilor care conduc... orice în afară de MAZ-uri. S-a „înţepat” conducerea şi asta fiindcă – din câte se zice – s-au apucat călătorii să sune la sediu şi să reclame faptul că au primit bilete uzate. Deh, cunosc povestea şi, din punctul meu de vedere, îi înţeleg atât pe şoferi cât şi pe călători. Fără supărare... Motivele care mă determină să fiu imparţial în această poveste au fost prezentate în două postări anterioare şi, prin urmare, n-are rost să le repet.
Dar, ceea ce voi sublinia din nou, va fi riscul inutil pe care mulţi călători şi-l asumă atunci când nu perforează/nu cumpără biletele de transport. În cazul în care nu ştiaţi, la autobuzele şi troleibuzele MAZ, perforatoarele pot fi blocate din timp. Aşadar, nu riscaţi!
Pentru a se evita frauda din... ambele părţi, conducerea a stabilit ca orientarea perforatoarelor mecanice cu care sunt dotate mijloacele de transport să fie schimbată în fiecare zi, la intrarea în tură. Aşadar, metoda aceea veche, „implementată” de şcoleri şi mai apoi de liceeni şi studenţi, nu mai dă roade. Vremurile vechi s-au dus... E timpul să ne schimbăm mentalitatea. Chiar trebuie să ştim mereu de frica angajaţilor de la Control Trafic şi a Jandarmeriei pentru a fi fair-play în această societate?! Chiar... altfel nu se poate?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu