joi, 12 ianuarie 2012

În Gară, la capătul lui 36

Mai precis, acolo unde întorcea, cândva, tramvaiul. Puţini gălăţeni îşi mai amintesc de anii din urmă, când liniile din gară fremătau de tramvaie... S-a intenţionat deschiderea liniei 37 (Micro 19 – Gara C.F.R.) care, deşi a primit aprobare, a fost considerată, în cele din urmă, nerentabilă, iar plăcuţele informative din fiecare staţie au fost... desfiinţate.
În anii trecuţi s-au schimbat plăcuţele corespunzătoare staţiilor mijloacelor de transport local; printre acestea, pe unul dintre stâlpii din bucla de întoarcere a tramvaielor a reapărut traseul 36. Doar cu... cifrele fiindcă, se ştie, 36 e deservit la ora actuală de midibuze care opresc în faţa Gării, ca şi celelalte mijloace de transport... consumatoare de motorină şi dotate cu anvelope. Apariţia plăcuţei a ridicat ceva semne de întrebare...
Pe urmă, bălăriile care acoperiseră în cursul verii trecute bucla de întoarcere au fost dintr-odată retezate... Acum se văd din nou liniile de tramvai, ce-i drept, ruginite şi încă acoperite de mâlul adus de ploi.
Se intenţionează oare reintroducerea tramvaiului în gară? Dacă nu la 36, poate la un nou traseu...?














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu