marți, 15 mai 2012

Concediu medical pentru Astre

În prezent, nici una dintre cele trei Astre-Ikarus 415 T nu funcţionează. Două dintre ele – 1279 şi 1280 – au probleme pe partea mecanică iar 1281 are necazuri de natură electrică.
1279 a avut balamuc cu chopper-ul (a fost trimis şi reparat la Bucureşti) dar s-a împotmolit la I.T.P. din cauza pivoţilor. 1280 are şi el zile negre din cauza pivoţilor. În plus, aşteaptă arcuri şi rulmenţi noi pentru a fi din nou funcţional.
După aproape 12 ani de activitate, după 12 ani în care aceste mijloace de transport s-au comportat ireproşabil, „concediul medical” a devenit o necesitate.
Cert este că ambiţia n-a murit. Nici din partea troleibuzelor, nici din partea titularilor, nici din cea a mecanicilor şi desigur, nici din cea a regiei noastre de transport local. Prin urmare, după terminarea acestui concediu... "ikarusesc", călătorii din urbea noastră precum şi vizitatorii vor continua să se bucure de serviciile oferite de cei trei bunicuţi Astra pentru încă o perioadă de timp, să sperăm cât mai lungă!  
Piesele necesare pentru cele trei Astre au fost deja comandate... După ce Autobaza 1 va intra în posesia lor, va fi doar o minoră chestiune de timp până când cele trei bijuterii vor ieşi din nou la trasee!
Mai jos, două fotografii cu cele trei troleibuze Astra-Ikarus realizate în vara lui 2009, în Autobaza 1, pe vremea când ele erau singurele reprezentante electrice ale traseelor 102 respectiv 104:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu