miercuri, 30 mai 2012

In memoriam: tramvaiul „ţâşnitoare”

Cel mai logeviv Timiş 2 funcţional din urbea noastră a „prins” 23 de ani de activitate. Spun „funcţional” fiindcă, în prezent, mai există un Timiş 2 în depoul din Barieră, care aşteaptă de ceva ani momentul oportun pentru refacere şi găzduire într-un posibil muzeu gălăţean.
Timişul cu cel mai mulţi ani ani de activitate a fost fabricat în anul 1977 şi s-a aflat, până în prima jumătate a anilor 2000, în slujba călătorilor urbei noastre. La începutul acestui mileniu, tramvaiul a fost transformat în utilitară-cisternă pentru răcorirea căilor de acces a colegilor cu... pantograf. Gălăţenii erau obişinuiţi să-l vadă în cursul lunilor fierbinţi de vară, când exista riscul dilatării şinelor şi implicit deraierilor...
Ultima vară de serviciu a acestui Timiş a fost cea din 2010; anul trecut, tramvaiul... „ţâşnitoare” a fost casat şi din câte mi s-a spus (surse neoficiale), boghiurile acestuia au fost date colegului aflat în conservare iar o parte din echipamentele clasice aşteaptă ziua în care să-şi dovedească din nou utilitatea.
Da, mă refer la veteranul care iniţial, a purtat numărul de parc 53. El a făcut parte din primul lot de tramvaie timişorene achiziţionat de regia noastră de transport local. Lotul era format din 10 tramvaie, toate vopsite în alb cu dungă lată, galbenă, în zona mediană precum şi din 10 remorci: „trăgătoarele” au primit numere de parc de la 51 la 60 iar remorcile, de la 301 la 310. Un rezultat simplu ne informează că, în prima sa perioadă de activitate, tramvaiul 53 a avut remorca... 303.
Materialele pe care le deţin devin din nou neoficiale: 53-ul nu a fost vopsit până la marea sa transformare. Ce l-a ajutat? Ultimele două RK-uri precum şi... dorinţa sa de viaţă în slujba urbei.
Schema de culoare cu care s-a afişat după ce a devenit din... transportor de călători în transportor cisternă este cea surprinsă mai jos, de zsizsi78 (sursa: http://tramclub.org)

În 2006 a fost revopsit...

Conform înmatriculării tuturor mijloacelor/utilajelor cu domeniu de activitate limitat, specific legislaţiei din 2007, tramvaiul „stropitoare” a primit un nou număr de parc: 0130... şi ceva dotări suplementare: foto Terry Lawson (anul 2008), sursa: http://tramclub.org)

În cursul anului 2008, a urmat o nouă numerotate, în urma căreia, 0130 a devenit... 1301. Fotografiile îmi aparţin...



Aventura s-a terminat după serviciul estival din 2010. Once and for all... În lunile de foc ale anului trecut, mă aşteptam ca Timiş-ul 1301 s-apară din nou în peisajul urban, pentru a răcori liniile colegilor săi mai tineri, mai sprinţari dar n-a fost să fie: cisternele Ecosal-ului s-au ocupat de această treabă.
Şi atunci am ştiut că încă o poveste tradiţională a ajuns la sfârşit...   
Ultima fotografie, ultima amintire... cu Terry Lawson la aparat, surprinzându-mă alături de-un bătrân patriot:

Un comentariu: