vineri, 7 iunie 2013

Pe Ana Ipătescu: adio tramvaie!

Economia locală s-a dovedit a fi potrivnică în ceea ce priveşte promovarea zonei portuare şi implicit susţinerea sa prin reţele complexe de mijloace de transport.
Astăzi privim spre strada Ana Ipătescu, cea care, în cea de-a doua jumătate a anilor 80 a primit reţea de tramvai menită s-asigure legătura – de bază – între Gara Fluvială şi Gara C.F.R. Serviciul electric în zona menţionată a rezistat puţini ani: în ciuda analizelor din acele vremuri, acesta s-a dovedit nerentabil.
Iată c-a venit şi timpul în care... îngropăm un alt episod electric din istoria locală, episod care nu s-a bucurat de succesul aşteptat. Lucrările de modernizare au început de anul trecut, de la sfârşitul primăverii şi ar trebui să se sfârşească în luna septembrie. Tramvaiul nu va mai reveni pe Ana Ipătescu. Şi nu va fi – deocamdată – nici troleibuz (deşi prin 2010 a existat o promisiune „cu tangoane” între strada Domnească şi INTFOR).
În concluzie, singurele care se vor bucura de modernizarea acestei străzi vor fi midibuzele Prestij, menite să deservească traseul 15. Ele nu se vor mai zdruncina pe drumul marcat de piatră cubică...















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu