marți, 5 noiembrie 2013

Poliția și haosul transportului local de pe bulevardul George Coșbuc

Relatam, într-o postare anterioară, despre blocarea intersecției dintre bulevardul George Coșbuc și strada Basarabiei, cauzată de lucrările de infrastructură desfășurate de Tancrad. Am mai menționat, de asemenea, și ruta alternativă pentru traseele mijloacelor de transport local, afectate de șantierul în lucru.
Primele zile de la devierea traseelor 12 și 34 pe varianta Tecuci – IFR – Nae Leonard – Aurel Vlaicu au fost un dezastru pentru toți șoferii care au trebuit să străbată zona respectivă: semafoare funcționale, ambuteiaje și prin urmare, nervi întinși la maxim. Profesioniștii mijloacelor de transport ale Transurb-ului care au trebuit să urmeze această variantă au înregistrat, pe lângă protestele călătorilor care nu au fost informați asupra rutei ocolitoare și a celorlalți participanți la trafic, neînțelegători în privința “stațiilor improvizate”, menite să suplinească pe cele ocolite, întârzieri semnificative în grafic.
A urmat, mai apoi, o colaborare cu organele de ordine, însărcinate s-asigure fluența traficului: autobuzele traseelor 12 și 34 au primit undă verde pe porțiunea blocată de pe bulevardul Coșbuc. Iar călătorii traseelor menționate au ajuns, din nou, în stațiile “Strada Tecuci” și “Cimitir Eternitatea”.
Minunea a durat doar două zile; Poliția a renunțat la excepția oferită mașinilor Transurb-ului iar călătorii… au aflat că trebuie să coboare din nou în “stațiile improvizate”. Cu alte cuvinte, un veritabil circ. Menționez că lucrările de infrastructură desfășurate în intersecția amintită nu afectează varianta oferită autobuzelor și midibuzelor din circuitul de transport local. Și totuși…
Călătorii sunt – din nou – confuzi. Iar profesioniștii trebuie s-anunțe iar, cu voce tare, opririle stabilite pe ruta deviată. Întrebări, proteste, nervi. Semafoare funcționale, minute de așteptare, claxoane, ambuteiaje și nervi întinși la maxim. Susținere zero.
E drept că mașinile de la 12 și 34 nu mai înregistrează întârzieri. Profesioniștii rămân profesioniști și reușesc să se descurce și-n momente dificile. Sincere felicitări!
Mai jos, câteva fotografii realizate în cursul unei deplasări prin zona (din nou) interzisă mijloacelor de transport:
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu