joi, 9 martie 2017

31 – cel din urmă T3R gălăţean

Şedinţa foto de astăzi are un invitat de legendă, singurul supravieţuitor al epocii „Tatra T3R” atât din oraşul nostru cât şi din ţară, cosmetizat şi aflat în conservare în Depoul 1 al S.C. Transurb S.A.

După cum spuneam în materialul anterior, T3R-ul 31 a fost achiziţionat în anul 1971. Schema de culoare originală – roşu cu alb – şi-a păstrat-o până în prima jumătate a anilor 90 când a primit reclama Colgate-Palmolive şi implicit o nouă schemă: jumătate roşu, jumătate verde.


În prima jumătate a anilor 2000, acesta avea să fie vopsit în albastru cu alb iar ulterior, să fie modificat în tramvaiul copiilor şi să primească un regim special de funcţionare, cu câteva curse pe an, cu ocazia zilelor de 1 iunie şi 24 – 31 decembrie. De asemenea, el a prins şi prima schimbare de număr din anul 2007 – când a devenit 0071.



De atunci şi până anul trecut, cel din urmă T3R s-a odihnit într-una din halele depoului 1. Apoi... a primit o şansă şi a fost cosmetizat – interior şi exterior – după schema şi dotările originale.

Exteriorul:





Salonul:










Cabina:






Se intenţionează ca T3R-ul nr. 31 să fie expus într-un loc public din urbea noastră care aminteşte şi păstrează activitatea transportului electric local cu pantograf. Are ce povesti...!

Un comentariu:

  1. Foarte faina intentia. Acum lucrez la o macheta de T3R, sper sa iasa!
    Pacat ca in Galati nu mai circula tatre...

    RăspundețiȘtergere