vineri, 28 februarie 2014

În așteptarea unor noi colegi

S-a votat recent, la nivel local, achiziționarea a 14 troleibuze noi. Nu știm deocamdată, modelul. Se spune că acestea vor pensiona cele trei Astre Ikarus 415T și se mai spune că rețeaua electrică va fi prelungită – în viitorul apropiat – pe strada Traian, până la Metro precum și spre Gara C.F.R.
Așteptăm ca aceste promisiuni să se materializeze. Până atunci…
Troleibuzele regiei noastre de transport abia așteaptă să-și întâlnească noii colegi! Iată o fotografie realizată din “țarc” – mai precis din salonul “patriotului” TZG – într-una din acele zile în care electricele au ceva mai mult timp pentru… relaxare.
 


3 comentarii:

  1. Nu cred ca era cazul sa fie pensionate aceste troleibuze care dupa parerea mea (neavizata) sunt intr-o stare mai buna decat unele MAZ-uri. Eventual, sa faca din 3, unul bun cu adevarat. Ma rog, deciziile probabil sunt deja luate si ireversibile. Eventual sa le doneze unor orase mai sarace (Vasluiul are/avea in reconstructie reteaua de troleibuz si nu are niciun troleibuz achizitionat)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba de vechime (Astrele galatene au fost fabricate in anul 2000 - si tot atunci au intrat in serviciul de transport local) precum si de numarul de km parcursi... Paradoxal e faptul ca avem MAZ-uri bolnavicioase, care n-au facut nici macar o jumate din "cariera" Astrelor si cer deja pensionarea...

      Ștergere
  2. Propun ca noile troleibuze sa fie Solaris Trollino 12 precum cele din Baia Mare.Ar fi bine daca ar fi achizitionate si troleibuze articulate.(Se mai rezolva problema aglomeratiei la ora de varf). Astept deasemenea sa vad si aceste noi retele de troleibuz pe Str.Traian si in Gara C.F.R.

    RăspundețiȘtergere