sâmbătă, 28 mai 2016

Să cânte… tromboanele

Se ştie că orice pas făcut într-o direcţie pozitivă implică răbdare şi sacrificii. În cazul transportului local din cadrul urbei noastre, acest pas a fost făcut pe data de 9 mai, un pas anunţat din timp, un pas care a bucurat pe unii şi a întristat pe alţii.
Am ascultat propuneri şi reclamaţii, am citit mesaje de susţinere precum şi de nemulţumire vis-a-vis de fiecare articol pe care presa locală l-a formulat privitor la faptul că Transurb-ul a rămas singurul operator de transport al Galaţi-ului.
Spuneam că unele lucruri necesită timp, cu atât mai mult o succesiune care să concretizeze evoluţia corespunzătoare a unor etape esenţiale. Nimic nu se face bătând din palme, nimic nu prinde contur peste noapte! Trebuie răbdare, trebuie încredere şi bună-voinţă.
Ştiu… să ceri răbdare unor oameni care acum, pentru a ajunge la locul de muncă trebuie să schimbe două mijloace de transport este greu de tolerat. Dar există un plan şi există posibilitatea ca acesta să fie îmbunătăţit funcţie de doleanţele celor nemulţumiţi. E vorba de timp şi de puţin sacrificiu.
Doriţi autobuze şi troleibuze noi? Vor fi! – fiindcă asta implică acel “puţin sacrificiu”. Doriţi o frecvenţă mai bună? Se va realiza – fiindcă vom avea maşinile necesare. Am să fiu sincer şi am să vă spun că urmează ultima achiziţie de autobuze second-hand, achiziţie pentru a susţine actuala distribuţie urbană. Iar apoi vor veni mijloacele de transport noi, conform contractului semnat cu cei de la BERD. Aşa stau lucrurile, aşa ni se prezintă viitorul. Dar ce te faci când clasa politică, dornică de promovare, vine cu tot felul de tentaţii pentru cei slabi de înger?!
P.N.L.-ul, reprezentat de domnul Ciumacenco pentru funcţia de “primare” al “Galaţilor”, doreşte să readucă maxi-taxi pe câteva trasee… cu câteva staţii. Şi transport gratuit oferit de Transurb, bazat pe mărirea taxelor de parcare pentru autoturismele proprietate personală. Îmi permit să spun doar… “oau!” – şi nu din entuziasm.

Halal soluţie, parcă desprinsă din vremurile străvechi: “să luăm şi de unde să luăm”. Dar prost aleasă: domnule Ciumacenco, chiar crezi că şoferii amatori şi profesionişti vor accepta propunerea dvs.?! Şi chiar credeţi că serviciile de maxi-taxi vă vor ajuta pe drumul pe care vi-l doriţi?! N-am să-vă spun decât un singur lucru: până la a fi primar, contează să-ţi pese de cei din jur! Cu… adevarat să-ţi pese!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu