miercuri, 11 mai 2016

Comoditatea, la ea acasă!

În ABSENŢA POLIŢIEI, cei care doresc să efectueze cumpărături în Piaţa Centrală fie au alte treburi în zona respectivă sau vecinătatea acesteia, continuă să-şi parcheze în mod abuziv autoturismele în locul destinat mijloacelor de transport.

Nu este prima oară când se trage un semnal de alarmă pentru fluidizarea traficului însă mulţi se arată indiferenţi. Prin urmare, mulţumită celor care s-au învăţat să-şi parcheze maşinile personale cât mai aproape de locaţia dorită chiar dacă asta înseamnă sfidarea bunului simţ şi a legislaţiei rutiere, au de suferit alţii.

Marţi, la prânz, aşa arăta terminalul destinat autobuzelor care deserveau traseele 11, 12, 13, 15, 16 şi 35. Consider expresive fotografiile postate mai jos:




Pentru cei care nu pricep… sau pentru cei care vin cu orarele de funcţionare ale mijloacelor de transport local la cabinele şoferilor pentru a le cere socoteală pentru întârzieri sau la sediul Transurb-ului – pentru a depune reclamaţii – iată o… “problemă de logică”: ai un tramvai şi două autobuze înşirate unul după altul. Mai întâi trebuie să plece în cursă autobuzul din poziţia trei a şirului menţionat dar n-are pe unde depăşi… Tramvaiul din frunte trebuie să mai aştepte trei minute iar următorul mijloc de transport, altele patru. Cum poate autobuzul din poziţia trei să-şi deservească graficul în modul stabilit?!

E doar o situaţie. Şi, din păcate, sunt multe altele, mai complicate. Dorim un transport civilizat dar ignorăm – din nou – aspecte de civilizaţie. Adică vrem eficienţă dar nu facem nimic pentru a o susţine. Voi, participanţii la trafic, vă bucuraţi că a dispărut haosul provocat de concurenţa dintre microbuzele operatorilor privaţi, de şicanele lor, de staţionări neregulamentare dar nu respectaţi serviciile mijloacelor de transport ale Transurb-ului şi, prin comoditatea dumneavoastră, le obstrucţionaţi. Conducătorii tramvaielor şi autobuzelor care ajung în Piaţa Centrală, alături de călătorii care apelează la serviciile Transurb-ului îndrăznesc să vă roage să nu mai ocupaţi abuziv acest terminal. Poate putem rezolva această problemă apelând la spiritul civic, nu la Poliţie şi implicit amenzi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu