joi, 26 mai 2016

Cum se întârzie în grafic

Se numesc “acţiuni de haiducie auto primară” acele fapte/decizii făcute/luate de unii şoferi care nu ţin cont de legislaţia rutieră în vigoare şi nici nu manifestă respect faţă de colegii lor, participanţi la trafic.
În ultima vreme, blocarea activităţii tramvaielor a devenit un fel de modă a… indiferenţei. S-au semnalat nenumărate cazuri pe strada Anghel Saligny, Basarabiei, Traian – zona Pieţei Centrale, Frunzei sau Asachi. Evident că şoferii care întrerup traficul tramvaielor fie nu ştiu, fie nu le pasă de călătorii care se află în mijlocul de transport blocat şi care poate trebuie s-ajungă în timp util spre o anumită destinaţie. Poate că acea întârziere provocată, îi costă pe cei nevinovaţi! – o urgenţă de familie, întârzierea spre un loc de muncă, acolo unde un patron scorţos e nerăbdător să aibă motiv de harţă, un copil ce aşteaptă să fie luat de la grădiniţă… Dar aşa sunt unii dintre noi. Aerieni, indiferenţi, uneori agresivi chiar şi atunci când greşesc.
Vă ofer, mai jos, un caz înregistrat în această amiază, pe strada Basarabiei. Ce ar fi fost dacă posesorul/posesoarea maşinii din imagini ar fi căutat un loc parcare pe strada Domnească sau Mihai Bravu şi-ar fi mers câţiva zeci de metri pe jos, spre locaţia dorită? În fond, nu ar fi fost vorba decât de puţină mişcare şi un gram de omenie…




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu