sâmbătă, 14 mai 2016

Impact în faţa Prefecturii

Poate a fost graba… Sau poate oboseala unei săptămâni muncitoare ce părea departe de final… Poate a fost un moment de slăbiciune, un moment de stres, de neatenţie… sau oare o defecţiune a maşinii. Cert este că S-A ÎNTAMPLAT…

În jurul orelor prânzului, la intersecţia străzilor Domnească cu Eroilor, s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz de marfă, aparţinând firmei Fortuna şi unul dintre autobuzele Transurb-ului. Singura persoană rănită a fost conducătorul microbuzului care a primit îngrijiri medicale la locul accidentului şi care a fost transportat apoi în stare stabilă la Spitalul Judeţean.
Conform primelor declaraţii, microbuzul a ieşit de pe strada Eroilor pe strada Domnească asigurându-se doar la traficul din partea dreaptă a sensului său de deplasare. Se ştie că strada Domnească are sens unic între intersecţia cu Brăilei şi cea cu Gării – CU EXCEPŢIA MIJLOACELOR DE TRANSPORT CARE DESERVESC TRASEELE 102 ŞI 104, TRASEE PROMOVATE PRIN INDICATOARE ŞI CARE AU BANDĂ DE CIRCULAŢIE DELIMITATĂ CORESPUNZĂTOR. În plus, conform declaraţiei unui martor, şoferul microbuzului a precizat faptul că “maşina sa avea probleme la grup”.
Ambii conducători auto au susţinut că au intrat în intersecţia menţionată în timp util, adică respectând semnificaţia semafoarelor de pe partea lor de mers. Ceea ce n-are cum să fie aşa.
Cunosc ceea ce înseamnă să fii un şofer profesionist la regia de transport local, atent şi responsabil de vieţile călătorilor cât şi un conducător auto – cu experienţă – angajat la o firmă de distribuţie marfă, “impulsionat” de patron pentru a lucra până şi-n week-end, pentru un salariu care ar trebui să-i motiveze oboseala şi aflat la volanul unei maşini pregătite necorespunzător…
Am văzut, în ambulanţă, conducătorul microbuzului de la Fortuna… şi sincer, pentru un moment, am avut în faţa ochilor toţi acei prieteni pe care îi am şi care lucrează la firme de distribuţie, mai mult sau mai puţin ok. Îi doresc însănătoşire grabnică şi pe viitor să nu mai aibă parte de astfel de evenimente!
Autobuzul regiei noastre de transport local a plecat sigurel spre Autobaza 1, escortat de Asistenţa Tehnică. Mercedes-ul celor de la “Fortuna” a necesitat însă ajutorul unei platforme de la Poliţia Rutieră pentru a părăsi locul accidentului. Ancheta rămâne deschisă.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu