duminică, 8 decembrie 2013

… și expoziția continuă!

M-am bucurat, cu susținerea Transurb-ului și alături de prietenii pasionați ai mijloacelor de transport electric, de un nou week-end în care am avut posibilitatea să prezentăm persoanelor interesate, fragmente din istoria tramvaiului gălățean.
Doresc să vă informez că această expoziție se extinde de la o săptămână la alta, prin adăugarea de noi materiale și implicit prin lărgirea ariei de colaborare cu persoane inimoase, sufletiste și interesate în mod sincer de ceea ce înseamnă transport local… Așadar, vor fi lucrări inedite în fiecare week-end.
Prima săptămână din luna decembrie a marcat colaborarea cu una dintre persoanele care își susține pasiunea pentru tramvaie prin fapte și acțiuni demne de laudă: Sergiu Gabriel Onofrei. Contribuția informativă pentru expoziția din cursul acestui week-end îi aparține în totalitate!


 
De asemenea, un alt aspect ce merită marcat cu stimă îl reprezintă participarea tinerilor pasionați, Paul și Cosmin, cunoscători ai multor etape din istoria agitată a regiei noastre de transport local și interesați să-și completeze cunoștiințele. Prin ambiția lor, au reușit să atragă atenția vizitatorilor cu machete frumoase, pentru a căror realizare au pus mult suflet și multă voință. Felicitări, băieți!
 
 
Joi, cu acceptul domnului director al serviciului de exploatare, Constantin Graur, am primit acordul de a-l… “particulariza” pe 1534, ZGT-ul Duewag care ne este gazdă pentru expoziție… Un mesaj simplu dar obiectiv și totodată eficient în ceea ce privește scopul ZGT-ului menționat.
Și… am trecut la treabă, astfel că vineri, alături de un prieten de nădejde, Mihai Gabriel-Scutaru, am reușit ca în câteva ceasuri să postăm autocolantele. Mulțumesc, alături de prietenul meu, pentru ospitalitatea oferită de personalul de reparații și întreținere a depoului de pe Magistrală… Aș dori să adaug două nume - doamna Răducan Pina-Rela și domnul Nicu Bârsan – vă mulțumim, încă odată, fiindcă ne-ați fost alături! De asemenea, mulțumiri domnilor ingineri Culiță Paraschiv și Dan Herepean pentru că ne-ați fost alături pentru susținere și colaborare!









 
În acest week-end am cules – alături de grupul de pasionați în care am onoarea să mă încadrez – roadele unei colaborări eficiente.






 







 
Vă mulțumim tuturor celor care ați călcat pragurile ZGT-ului 1534 și ați apreciat munca noastră, vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi, tuturor celor care ați pus întrebări și ați simțit acel sentiment de nostalgie atunci când ați privit hărțile și fotografiile expuse… Vă mulțumim și vă așteptăm și-n următorul sfârșit de săptămână, când vom căuta să vă surprindem cu noi contribuții.
Este o expoziție cu “ușile deschise”, nu vor fi invitații speciale ci doar… dorința și bucuria de a împărtăși, alături de cei interesați, un șir de episoade… “electrice și cu pantograf”, întinse pe mai bine de-un secol de aventură… 

2 comentarii:

  1. Salutare!
    Ma bucur extraordinare de mult ca incep sa se mobilizeze si in alte orase pasionatii de tramvaie. Daca lumea digitala era un loc unde se impartaseau idei, ne certam, ne impacam, se pare ca tot prin actiuni "in aer liber" se vor misca lucrurile. Ma bucur sa vad ca v-ati unit si ati realizat aceasta expozitie, un prim pas spre un sir de evenimente dedicate tramvaiului Galatean.
    Noi, cei de la Asociatia "Prietenii Tramvaiului" Iasi, suntem alaturi de voi si repsectam toti acei pasionati care se implica in mod direct in actiuni de acest gen.
    Sincere felicitari din Iasi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am simtit extraordinar la aceasta expozitie! Am cunoscut mai multi pasionati din oras,am avut placerea sa descopar bordul unui tramvai ZGT-6 si sa vizitez depoul de tramvaie.Weekend-ul voi incerca sa ajung din nou!

    RăspundețiȘtergere