miercuri, 25 februarie 2015

Viaductul – acces interzis

Se spune că după modernizarea viaductului, tramvaiele nu vor mai întoarce lângă Poarta Est C.S.G.
În trecut, atunci când această punte de legătură a mai necesitat reparații, s-a optat pentru soluția provizorie de a realiza o buclă de întoarcere după Liceul 9, buclă pe care astăzi o utilizează traseul 1 și care, în viitor, va fi terminal pentru linia 6.
Prezentul se menține zgârcit în ceea ce privește evoluția transportului cu tramvaiul; asta este, orașele vestice deschid linii și investesc în infrastructura celor prezente pe când noi continuăm să privim în mod îngust o posibilitate sigură, rapidă, elegantă și totodată nepoluantă de deplasare. În ultimii ani am tot închis trasee electrice în loc să le modernizăm. Inginerii urbei noastre, cei de ACUM, nu au nici pe departe pregătirea celor care au lucrat, în “epoca de aur”, la extinderea rețelei de tramvai. Prin urmare… cum se face că în anii apuși circulau tramvaie cu două și chiar trei remorci fără ca să existe pericol de surpare pe strada Traian – la parcul Rizer și fără să se zguduie casele și Biblioteca de pe strada Mihai Bravu iar acum… iată că singura soluție “inginerească” este renunțarea la serviciul oferit de acest mijloc de transport?!
Cu viaductul este o altă poveste… la fel de stupidă ca și restul poveștilor oferite de marile minți luminate ale urbei noastre și care, din păcate, au putere de decizie: investițiile necesare modernizării și pentru rețeaua de tramvai nu se justifică. Hai, pe bune?! Eu aș propune să vedeți câți angajați mai are încă C.S.G.-ul (pentru mine, denumirea de Arcelor Mittal NU EXISTĂ!!!) și câți apelează la cursele convenție deservite de autobuze pentru a ajunge la muncă! Și pe urmă, ținând cont de secțiile rămase active, să vadă dacă trasee precum 1, 3, 6 sau 38 sunt rentabile sau nu!
Mai jos, ZGT-ul 1251... El a deservit și 1, și 3, și 6. Din păcate nu și 38, traseu închis înainte de a-l cunoaște. Cândva, 1251 alerga de cel puțin patru ori pe viaduct; astăzi, a ajuns doar să-l privească și spere că se vor deștepta unele rațiuni până nu e prea târziu.
Cu 1251 pe Magistrala C.S.G. – pregătit pentru înscrierea în terminalul de lângă Liceul 9:
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu