miercuri, 21 decembrie 2016

Amintiri de pe bulevardul George Coşbuc

Începutul anilor 80 a adus pe bulevardul George Coşbuc reţea de tramvai de la intersecţia cu strada Tecuci până la cea cu Ştefan cel Mare (şi de acolo, până la Cimitirul Israelit). Traseul care străbătea în mod integral acest segment electrificat avea numărul 57.
Pe urmă, au venit traseele care asigurau legătura între I.P.L. (Comat) şi Piaţa Centrală, respectiv Bazinul Nou, cu coborâre pe strada Bucovinei şi mai apoi pe strada Traian. Fluxul maxim a fost atins în a doua jumătate a anilor 90, când strada Basarabiei a fost parţial închisă pentru lucrări de modernizare iar traseele care o străbăteau au fost nevoite să adopte ruta alternativă de pe strada Bucovinei.

Astăzi, traseul 57 nu mai există, la fel ca multe alte trasee de tramvai care au rulat pe bulevardul Coşbuc. Astăzi mai avem doar pe „veteranul 39”, care continuă să parcurgă bulevardul Coşbuc între Pationar şi Spitalul Sf. Parascheva... Celelalte linii care coboară spre Piaţă şi Bazin, tranzitează bulevardul menţionat anterior prin intersecţia acestuia cu strada Basarabiei.

   Mai jos, o fotografie aparţinând   http://strassenbahn-online.de/Betriebshof/Tatra/KT4D/index.html#Rumaenien , descoperită de Pavlos Andreas, o amintire care datează de la începutul anilor 2000, atunci când tramvaiele traseului 44 foloseau calea de rulare disponibilă dintre Patinoar şi fostul I.S.C.L.


2 comentarii:

  1. S-a turnat asfalt peste liniile acestea nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Ca si peste cele din preajma fostului capat de linie al traseului 50, de la intersectia strazilor Dogariei cu Portului...

    RăspundețiȘtergere