luni, 19 decembrie 2016

Şi iar se... agită „Valea”

O mare parte dintre firmele şi întreprinderile de pe Calea Prutului au devenit amintiri din primii ani ai post-comunismului gălăţean. Altele au schimbat patroni şi profiluri...

Cert este că atunci când vorbim de „fluxul vieţii” de pe Calea Prutului, vorbim despre şantierul naval Damen, de firmele din jurul acestuia şi de Piaţa Ruşilor.

Valea Oraşului” se trezeşte cu primul schimb al Şantierului şi pe urmă mai are un pulseu de energie după-amiaza, la sfârşitul acestui schimb.

Transportul spre şi dinspre „Vale” continuă să fie dominat de tramvaie. E drept că din anii „Epocii de Aur” şi până în prezent am pierdut câteva trasee spre Bazin din cauza modificărilor (mai mult sau mai puţin inspirate) ale edililor noştri.

Se spune că nu trebuie să privim spre trecut cu mânie ci spre viitor, cu speranţă. Agitaţia va continua să animeze „Valea” în zdrăngănit de frâne şi suspin de boghiuri...

        Astăzi... astăzi e doar un alt episod dintr-un serial ce durează de mai bine de patruzeci de ani care a schimbat doar... protagoniştii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu