duminică, 19 aprilie 2015

Cândva, cu EEM…


Epoca midibuzelor a început la Galați în anul 1998, odată cu achiziția primului lot de Isuzu-uri (WZF – WZR) care au debutat la traseul 102, în paralel cu troleibuzele articulate (DAC 117E și 217E). În decurs de aproximativ un an, parcul Transurb-ului avea 26 de Isuzu-uri cu care spera să combată fenomenul maxi-taxi.

După cum am mai spus, aceste midibuze și-au început cariera în condiții dificile, care le-au exploatat peste limitele stabilite de producători: traseul 102 și mai apoi 11b, urmate de 9b și 20b…

A fost o luptă zilnică, dusă în condiții severe. Și orice luptă își are învinșii ei.

Primul Isuzu care a căzut la datorie a fost EEM; i-a cedat motorul și a devenit donor pentru colegii de lot.

Am căutat fotografii cu acest mijloc de transport… N-am găsit nimic. Și asta până când o prietenă pasionată de mijloacele de transport în comun gălățene – Harlau Roxana – a reușit să surprindă un scurt episod din viața acestuia, scurtă, ambițioasă dar lipsită de noroc.  

Probabil că sunt singurele instantanee care să ne amintească de EEM; el rămâne unul dintre eroii noștri locali! Iată-l surprins în fostul terminal din Gara C.F.R., la traseul 29…


 
Așa cum am mai spus, intențiile acestui blog sunt de a promova imaginea regiei noastre de transport, de a oferi informații utile și de a aprinde amintiri… Aștept pe oricine dorește să se implice din pasiune pentru un scop comun. ÎȚI MULȚUMIM, ROXANA!

Un comentariu:

  1. 3 fotografii menite sa ne starneasca amintiri placute sau mai putin placute! Felicitari autoarei pentru aceste cadre minunate dar si acestui blog pentru impartasirea lor cu toata lumea!

    RăspundețiȘtergere