joi, 16 aprilie 2015

Liniile 5 și 42 ne cer răbdare

De ceva timp s-a deschis un nou șantier în zona Pieței Centrale, mai precis la intersecția străzilor Traian și Eroilor, șantier aflat în curs de finalizare.

 
Pe strada Traian, șantierul avansează încet dar sigur. S-a amplasat deja o parte din prima joncțiune de racord care urmează să asigure circulația tramvaielor între Piața Centrală și terminalele din Micro 19 și Comat. După finalizarea acesteia se va lucra și la cea de-a doua, care va ajuta la reluarea legăturii dintre Piață și Bazin.







 
Într-un final (mai mult sau mai puțin) glorios, s-a obținuit continuitatea necesară pe strada Basarabiei, la intersecția cu strada Traian. S-a reușit astfel fluidizarea traficului – se circulă pe ambele sensuri – însă nu s-a finalizat lucrarea privitoare la calea de rulare a tramvaielor care coboară spre Bazin. De asemenea, mai trebuie montată și rețeaua de alimentare a acestora.





 
Rămân prioritare lucrările care să permită reluarea traseelor de tramvai către Bazinul Nou (5 și 42). O estimare recentă le presupune active de la începutul lunii iunie. Traseul 36 (deservit în continuare de autobuze) nu mai este deviat: mijloacele de transport care-l deservesc parcurg din nou strada Basarabiei între I.F.R. și intersecția cu strada Mihai Bravu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu