luni, 27 aprilie 2015

Zi de foc pentru Transurb

Ceea ce a fost un zvon, astăzi avea să devină o certitudine: transportatorii privați nu au mai ieșit la trasee, nemulțumiți de faptul că după data de 9 mai, nu-și vor mai putea conduce microbuzele în slujba călătorilor. Greva lor nu a fost anunțată și astfel, Transurb-ul a fost luat prin surprindere…
Suplementarea traseelor deținute de regia noastră de transport local a avut loc aproape de încheierea orelor de vârf ale dimineții. Au fost chemați șoferi care ar fi trebuit să aibă zi liberă, alții care aveau ranforsare (R1 – program scurt) au rămas la muncă… Într-un cuvânt, s-au făcut sacrificii. DACĂ GREVA PRIVAȚILOR AR FI FOST ANUNȚATĂ DIN TIMP, NU S-AR FI AJUNS LA O ASEMENEA BRAMBUREALĂ!
Dar chiar și așa, mașinile au fost pregătite pentru a duce lupta de astăzi dar nu pe toate rutele deținute de privați (e vorba de licențe). Au ieșit, la suplementare, peste treizeci de mijloace de transport… E drept, n-au fost destule și n-au avut cum să acopere itinerariile unor trasee precum 61, 68 sau 75 dar dacă Primăria și Consiliul Local ar fi avut ochi pentru Transurb și pentru rolul pe care acesta ar trebui să-l aibă în cadrul orașului nostru, altfel ar fi stat lucrurile.
E bine că ne veghează BERD-ul și DNA-ul. Poate ei ne vor ajuta să ne regăsim drumul pe care l-am pierdut printre interlopi, politică și falsă democrație.
Astăzi… astăzi m-am bucurat că am văzut un trafic mai puțin tensionat. Astăzi m-am bucurat să văd autobuzele și troleibuzele înscriindu-se corespunzător în stații, fără a fi incomodate de microbuze. Astăzi n-am văzut “trândăveală maxi-taxi” la semafoarele din Țiglina I, în Barieră, la Liceul de Artă și nici cursele clasice desfășurate pe străzile Brăilei, Democrației sau Siderurgiștilor.
Concurența privată, apelurile telefonice, plata călătoriei încasată din mers, staționarea prin stații și pe la semafoare… sunt conștient că nimeni n-o face de prea mult bine… trebuie să-ți câștigi salariul cu care să te duci acasă, la familie, și din care să-ți achiți datoriile către stat. Nevoile financiare ne-au făcut să acceptăm ORICE!
RESPECT PE TOȚI CEI CARE NE ASIGURĂ TRANSPORTUL ÎN CADRUL URBEI NOASTRE. SUNT PROFESIONIȘTI, INDIFERENT DACĂ LUCREAZĂ PE UN BERKFOF, UN MAZ 203T SAU UN MERCEDES SPRINTER DE 22 LOCURI… Avem însă nevoie de organizare și disciplină. M-aș bucura ca șoferii de maxi-taxi să-și găsească serviciu în cadrul Transurb-ului. Se fac angajări… Așa n-ar mai fi forțați de doleanțele patronului iar în lipsa presiunii generate de concurență precum și de pretențiile acestuia, traficul local ar câștiga un plus de siguranță.
Să vedem ce va urma. Începutul este greu… Să sperăm că viitorul va fi senin.
În această după-amiază, Prestij-ul LXB s-a trezit singurel în terminalul din Piața Centrală… pentru prima oară de când ne deservește orașul.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu