luni, 12 martie 2012

Nimic nou pe... „frontul de est”

M-aşteptam ca astăzi, cei de la Tancrad să demareze în forţă lucrările de infrastructură anunţate. La fel se aştepta şi Transurb-ul, şi călătorii, anunţaţi din timp că ziua de 12 martie va reprezenta un nou început într-ale modernizării urbane. Cu toate acestea, tramvaiele Transurb-ului au avut undă verde pe cele patru sectoare de cum au ieşit în circuitul urban iar vatmanii se aşteptau în orice moment să fie înştiinţaţi de mutarea capătului de linie din Micro 20 la Stadion...  Unii dintre ei pregătiseră plăcuţele de trasee care să anunţe aceste modificări:






Înştiinţarea trecerii pe rutele alternative n-a mai venit... Se pare că lucrările vor demara cu... încă o întârziere, dacă ar fi să punem la socoteală faptul că primul termen fusese stabilit pentru 1 martie (firmele care s-au luptat la licitaţie pentru obţinerea contractului au făcut recurs şi iată cum aparatul legislativ s-a mai învârtit odată în gol...). Iată deci cum certitudinea de pe plaiurile mioritic-gălăţene devine... incertitudine generatoare de ipoteze: unele persoane cu care am discutat au susţinut că e posibil ca lucrările să înceapă de mâine, alţii au spus că până la sfârşitul săptămânii Tancrad-ul se va apuca de treabă iar un alt grup a spus că „marea mobilizare” va mai avea de aşteptat până săptămâna viitoare... Rămâne aşadar să vedem când, cum şi de ce...
Tot astăzi, una dintre echipele de muncitori de la depoul de tramvaie a ieşit pentru a interveni din nou asupra căii de rulare a tramvaielor. I-am surprins la lucru, pe strada Asachi:

De cealaltă parte a baricadei, muncitorii de la Tancrad aşteaptă şi ei startul pentru demararea lucrărilor. Bănuiesc că a mai rămas un „franjure birocratic” care nu contestă câştigătorul licitaţiei dar care, deocamdată, îl ţine pe loc. În cursul săptămânilor trecute, angajaţii Tancrad-ului au scos bordurile şi-au spart trotuarele de pe strada Frunzei (se pare că modernizarea va începe de aici). Astăzi, la orele după-amiezei, oamenii erau la datorie...





Pe această stradă, circulaţia se desfăşoară în condiţii nu tocmai grozave; oameni, maşini şi tramvaie împart aceeaşi suprafaţă de deplasare. E o simplă constatare, n-o puneţi sub semnul criticii sau a ironiei: pe Frunzei, în momentul de faţă, ori te afunzi în noroaie, ori beleşti ochii şi-ţi scoţi căştile din urechi dacă vrei să păşeşti cu bine pe macadamul străzii.



După cum spuneam, e doar o chestiune de timp. Tancrad-ul şi-a instalat deja o parte din... tabără. Oare cât vom mai avea de aşteptat?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu