luni, 11 martie 2013

Cândva, pe strada Scânteii...

În secolul trecut, strada Scânteii (acum Anghel Saligny) a fost străbătută de tramvai de la un capăt la altul, adică de la intersecţia cu strada Siderurgiştilor până la cea cu strada Argeşului de astăzi.
Linia avea ecartament metric şi se întindea pe un singur fir până în dreptul gardului actualei şcoli nr. 1 unde exista un opritor. Iniţial, tramvaiele bidirecţionale care străbăteau acest itinerariu mergeau liniar dus-întors. Întoarcerea în triunghi a apărut ceva mai târziu...
Porţiunea electrificată dintre Gheorghe Asachi şi Argeşului a dispărut odată cu construirea străzii Prelungirea Brăilei: drumul care a unit Ţiglinele a cerut o altă soluţie pentru deplasarea tramvaielor. Aceasta a fost: Siderurgiştilor – Prelungirea Brăilei – Asachi – Saligny şi s-a respectat până la dublarea liniei dintre Prelungire şi Siderurgiştilor.
În cursul zilelor trecute am parcurs segmentul din fosta stradă a Scânteii care a fost nevoit, datorită modernizărilor, să renunţe la serviciile tramvaiului; nimic din ceea ce am văzut nu mai aminteşte despre... ceea ce a fost cândva. Am străbătut această rută şi am realizat aceste fotografii doar pentru a marca fostul itinerariu al tramvaielor:














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu