miercuri, 13 martie 2013

Ultimul ROCAR 112 a fost pensionat

Iată că a sosit momentul când trebuie să ne despărţim de Asistenţa Tehnică TZG. Odată cu pensionarea ei, încheiem capitolul autobuzelor autohtone ROCAR 112, capitol deschis în anul 1988, când regia noastră de transport local achiziţiona primul lot de „scurte” pentru cursa rapidă 10R.
TZG a fost achiziţionat în anul 1996 şi i-a avut colegi de lot pe TZF (casat în 2010), TZH (casat în 2009) şi TZI (casat în 2008). A fost vopsit de patru ori (două runde pe când activa la trasee, celelalte două în timpul serviciului de depanare), mereu în schema de culoare originală. Până în anul 2008, el a deservit majoritatea liniilor locale; destinaţiile „preferate” au fost 9 şi 22. În cea de-a doua jumătate a activităţii sale în regim urban, acesta a acordat mai multă atenţie curselor speciale pentru C.S.G.
La începutul lui 2008, DAC-ul ZOV a eliberat postul de „Asistenţă Tehnică”. Favorite pentru ocuparea locului vacant erau MKG şi TZG, ambele aflate într-o stare tehnică demnă de invidiat! Din nefericire, cu puţin timp înainte de alegerea noii maşini de intervenţie pentru Autobazei 1, MKG a cedat la o specială...
Astăzi, după cinci ani de serviciu în slujba colegilor, bravul TZG a intrat într-una din hale pentru a preda arborele de transmisie unui alt autohton, desemnat să-i preia activitatea. Alesul reprezintă o premieră în istoria autobazei noastre: dacă timp de mai bine de trei decenii am avut doar autobuze desemnate pentru serviciul de intervenţie motorizată, iată că de anul acesta, câştigătoarea este... RABA GL-72-TRE, cea care până-n prezent s-a ocupat de tractarea tramvaielor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu