marți, 4 decembrie 2012

Noile refugii pentru călători

Orice persoană care apelează la serviciile mijloacelor de transport local observă, mai devreme sau mai târziu, bogata varietate de refugii acoperite din dreptul staţiilor; de la tipurile „clasice”, născute pe vremea comunismului (ca de exemplu staţiile de tramvai de pe Basarabiei, din preajma Bazinului Nou), spaţioase, şi cu banchete, dar... actualmente pustii pe majoritatea programului de serviciu al mijloacelor de transport, până la... noile versiuni, „zgârcite” din punct de vedere al materialului şi implicit al scopului desemnat.
Da, chiar aşa... care e scopul acestor refugii? Să protejeze călătorii de ploaie, zăpadă, caniculă sau să existe doar aşa, ca formă?! Să ofere informaţii privitoare la orarele mijloacelor de transport sau să promoveze reclame pentru al „n”-lea supermarket din oraş?!
Noua investiţie a Primăriei e mai proastă decât toate celelalte de până acum: n-ai unde să te adăposteşti de capriciile vremii, băncile sunt incomode, „spătarul” lor îţi testează serios rinichii şi coloana vertebrală iar dacă doreşti să afli cum ajungi la Gară sau în Barieră... îţi pui pofta în cui (!) dar afli însă că s-a deschis LIDL în Galaţi şi că preţurile fac concurenţă celorlalte supermarket-uri şi hypermarket-uri deja existente.
Bah, în cinstea acestei noi izbânde, datând din a doua jumătate a lunii noiembrie, am să mânânc o portocală. Luată din piaţă şi nu de la LIDL (sâc!).
Mai jos, noul refugiu din staţia de la „Potcoava de Aur”... Similar cu cel de la „Neacşu”...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu