marți, 30 aprilie 2013

La... capătul lumii

În termeni locali, „capătul lumii” este denumirea acordată cartierului Agrogal, aflat lângă fostele ferme ale I.A.S.-ului din Bădălan.
Cartierul e format dintr-o mână de oameni ce trăieşte în blocuri vechi, oameni uitaţi de edili şi de planurile lor de dezvoltare... oameni care au cerut măsuri minime pentru a-şi desfăşura activitatea şi implicit existenţa. Tot ceea ce au primit – deocamdată – a fost susţinerea Transurb-ului care le-a pus la dispoziţie, cu acordul Consiliului Local, o legătură spre Piaţa Centrală - traseul 8b:





luni, 29 aprilie 2013

Pe Anghel Saligny

A fost soare... A plouat şi a fost soare din nou. Oraşul s-a înviorat iar transportul a strălucit în această capricioasă (dar minunată) după-amiază de primăvară.
-la traseul 7, cu 1257 spre biserica Sf. Mina:


duminică, 28 aprilie 2013

Trilogia celor gri – partea a treia: 1531

Un alt ZGT care deserveşte rutele noastre locale în schema de culoare oferită de RET este 1531 (ex-RET 822). Acesta este numit „fratele geamăn” al lui 1530: ambele tramvaie au sosit în aceeaşi perioadă la Galaţi, li s-a păstrat şi implicit cosmetizat aceeaşi schemă de culoare, au intrat în revizie în aceeaşi perioadă şi au debutat împreună în circuitul local de transport. Până şi prezentările foto pe care le-am efectuat lor s-au desfăşurat în aceeaşi zi...
Precum şi colegul prezentat anterior, 1531 promite o carieră frumoasă şi de durată pe plaiurile gălăţene:
-exteriorul:






-salonul:


















-cabina:








joi, 25 aprilie 2013

Trilogia celor gri – partea a doua: 1530

După şedinţa foto a lui 1528, a sosit timpul să prezint al doilea dintre cele trei tramvaie Duewag ZGT care şi-au păstrat schema de culoare implementată de RET: este vorba de fostul olandez 820, cunoscut în prezent sub identitatea 1530.
Invitatul acestei şedinţe foto este un ambiţios care a impresionat olandezii şi acum iată că ne impresionează şi pe noi, gălăţenii! Meşterii celor două depouri de tramvaie existente în urbea noastră n-au avut prea multe bătăi de cap cu el: doar câteva mici schimbări urmate de o revizie ca la carte pe care acesta avea s-o promoveze fără emoţii.
S-a lucrat, de asemenea, şi la aspectul exterior al lui 1530; ca o continuare a odiseei începute pe tărâmuri olandeze şi de dragul pasionaţilor mijloacelor de transport electrice, s-a stabilit ca acest tramvai – alături de altele două – să-şi păstreze schema de culoare stabilită de RET. S-a intervenit acolo unde a fost nevoie iar rezultatul... ei bine, rezultatul vi-l ofer în cele ce urmează:
-exteriorul:





-salonul:















-cabina: