marți, 16 iulie 2013

„Electrica” 39b: încă o amintire...


Pentru mai bine de trei decenii, terminalul din Bariera Traian a găzduit numeroase Tatre, Timiş-uri şi – implicit – numeroşi călători. Din păcate, prezentul devine tot mai sumbru în ceea ce priveşte evoluţia şi promovarea transportului cu tramvaie; multe trasee au fost desfiinţate, multe linii au fost înlăturate...
Din punct de vedere politic şi administrativ, visul deplasărilor urbane în manieră eco a înflorit frumos, prin anii 70, s-a extins în anii 80 şi a început să se stingă încet în anii 90. Păcat...
Cândva, în Barieră:

... şi acum:








Da, s-a decis renunţarea la acest terminal în loc să fie modernizat şi păstrat (MĂCAR!!!) ca loc de întoarcere provizoriu, în caz de lucrări pe strada Ştefan cel Mare. N-a fost să fie.
Tramvaiele care vor dori s-ajungă în depoul din Barieră vor avea legătură directă cu/dinspre bulevardul George Coşbuc (aşa cum trebuia de mult să fie!). Cu alte cuvinte, l-am îngropat şi pe 39b.


Un aspect pozitiv este reprezentat de modernizarea reţelei de rulare a tramvaielor în incinta depoului menţionat.

Să sperăm că se vor găsi ochi şi raţiuni care să susţină şi să investească în transportul electric până nu va fi prea târziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu