luni, 25 iunie 2012

Ruta cu trei corespondenţe

Gălăţenii s-au obişinuit deja: datorită lucrărilor de infrastructură desfăşurate pe tronsonul Asachi – Oţelarilor, în dreptul staţiei de la Stadionul Oţelul (tur – retur) are loc joncţiunea tramvai – autobuz. În acest sens, portofoliul de trasee deţinute de „iubitoarele de motorină” a crescut (ce-i drept, pentru o perioadă limitată), cu un traseu de legătură care s-acopere zona afectată de lucrări, indisponibilă pentru tramvaie. Pentru o mai bună sincronizare, s-a stabilit o corespondenţă între ruta provizorie, străbătută de autobuze şi cea „scurtată”, alergată de tramvaie. În altă ordine de idei, midibuzele şi autobuzele afişează pentru cursa provizorie, traseele 7 şi 39. Desigur, există şi excepţii: unele mijloace de transport adoptă un stil corect dar neutru, fără număr de linie dar cu precizarea rutei străbătute. Adică: Micro 19 (sau Micro 20) – Stadion Oţelul.
De asemenea, traseul de tramvai 3, traseu convenţie care înainte de începerea lucrărilor asigura legătura între Micro 20 (Cinema Dacia) şi Combinatul C.S.G. are şi el un corespondent pentru joncţiune: ruta provizorie 3, asigurată de autobuze.

Aş adăuga aici o observaţie şi anume: în împrejurările curente, „zgândărite” de muncitorii Tancrad-ului, traseele convenţie de tramvai 3 şi 43 au aceelaşi itinerar. Pentru personalul care activează în combinat, s-a păstrat – pentru afişare – linia 3 iar autobuzele care asigură transbordarea afişează, de asemenea, aceelaşi număr de rută.
Mai jos, plăcuţele de linie pe care m-am oferit să le realizez MAZ-ului meu preferat:
-o simplă proiectare în AutoCad...

-o vizită la un centru de imprimerie/laminare...

-e voila: simplu şi clar pentru toţi călătorii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu