joi, 31 ianuarie 2013

Cu DWP între Metro şi Piaţă

Dacă în anul 2008, prezenţa autobuzelor DAB pe traseele urbei noastre era constantă şi notabilă, astăzi, doar un mic grup din această generaţie continuă să bifeze localele. Cele mai ambiţioase rămân DWM şi FRD, secondate de DWO şi FRE. Ceilalţi cinci colegi de lot au o apariţie mai rară la locale.
Traseul 35 a avut astăzi ocazia de a fi deservit de un „galben danez”: este vorba de DWP care a asigurat legătura între terminalele Metro şi Piaţa Centrală pe tot parcursul turei I.
Iată-l fotografiat în apropierea staţiei de la Automecanica, pe DN 26:


YRB trage pe dreapta?

Povesteam într-o postare recentă despre ambiţia de a munci a celor doi frăţiori din lotul YR. Ei, iată că YRB a obosit şi ieri după câteva ronduri în cea de-a doua tură, a îndrăznit să-şi ceară binemeritata pensionare. Rămâne de văzut dacă aceasta îi va fi aprobată.
Amintesc că-n ultimul an, YRB a avut o prezenţă activă atât la cursele convenţie cât şi la linii precum 8b, 15, 22, 25, 26, 29, 34 sau 36.


marți, 29 ianuarie 2013

Reflexia salonului

Amiază de duminică în salonul unui midibuz Prestij rulând pe bulevardul Coşbuc...


Ei joacă tare!

Din cel de-al doilea lot de „gâgâlici” Isuzu, doi membri continuă să iubească localele şi călătorii: este vorba despre YRB şi YRD care, prin ambiţia personală, sprijinită cu profesionalismul echipelor de la Autobaza 1, oferă condiţii sigure şi cât mai confortabile celor pe care îi servesc.
Mai jos, YRD fotografiat în cursul zilei de ieri, în preajma „Ceasului”, simbol al cartierului Mazepa I:


luni, 28 ianuarie 2013

Reguli şi cerinţe mereu ignorate

Mulţi dintre noi nu ştiu decât de bici...
Din grabă, indiferenţă sau comoditate, o parte dintre cei care aplează la serviciile mijloacelor de transport în comun ale urbei noastre ignoră setul de afişe postate pe geamurile, avizierele sau panourile saloanelor, afişe care îndeamnă la ordine, disciplină, corectitudine şi siguranţă.
Devine tot mai evident aspectul că unii semeni de-ai noştri n-au nici o tangenţă cu respectul pentru cei din jur şi, mai mult, devin recalcitranţi atunci când bunul simţ te îndeamnă să le faci observaţie.
În speranţa că între această categorie de bizoni preistorici care continuă să-şi trăiască stilul de viaţă gomos, cu tente profunde spre oligofrenie, mai există exemplare ce pot fi salvate, amintesc (din nou) o parte din cerinţele elementare ce trebuiesc respectate pe timpul călătoriei cu-n mijloc de transport:






„Remorcherul” 1322...

Fostul berlinez 9081 care a schimbat până-n prezent trei numere de parc în ograda Transurb-ului (98, 0094 respectiv 1322 – actuala identitate) îşi dovedeşte condiţia tehnică de zile mari: el este activ atât la locale cât şi la speciale iar în ultima perioadă a preluat şi sarcina de a purta căruciorul cu materiale între cele două depouri, sarcină care obişinuia să-i revină colegului 1325.
Iată-l astăzi, surprins la intrarea aferentă... „casei din Barieră”:



duminică, 27 ianuarie 2013

Şedinţă foto cu Den-ul LSJ

Sâmbătă, la terminalul din dreptul INTFOR, am reuşit să surprind în câteva instantanee încă o bijuterie aflată în serviciul călătorilor, creată de Den Oudsten şi preţuită atât de olandezi cât şi de gălăţeni: este vorba despre LSJ (ex-den Haag 140).
Datorită grijii cât şi a profesionalismului dovedit de titularii săi, acest autobuz nu a necesitat până acum intervenţii majore din partea personalului de la Autobaza 1. Comportamentul tehnic excepţional al maşinii îmbinat cu modul liniar, elegant, de conducere al conducătorilor oferă o deplasare sigură şi liniştită. În plus, titularii sunt două persoane calme, cu mult bunsimţ faţă de pasagerii care-l aleg pe LSJ ca mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţia dorită.
Salonul este mereu curat iar semnele de graffiti sunt îndepărtate cu multă răbdare. Mai mult, aici se găsesc agăţate deodorizante pentru a îndepărta mirosurile mai puţin plăcute ale unor călători sau bagaje. Sistemele de iluminare, ventilaţie şi încălzire sunt funcţionale integral iar elementele de siguranţă (curele de susţinere, bare, ciocănele pentru spart geamurile în caz de urgenţă, oglinzi interioare, sisteme luminoase de avertizare a acţionării canatelor...) se află în poziţiile stabilite.
Exteriorul acestui Den oferă un aspect îngrijit şi lipsit totodată de cicatrici. Iluminarea de poziţie, orientativă şi agabaritică funcţionează integral, la fel şi afişajele digitale ale traseelor.
Aşadar:
-prezentarea exterioară:






-salonul:
















-cabina:






sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Printre eroi şi... eroi!

Eroii Autobazei 1 marchează două categorii: „pensionarii” adică maşinile care şi-au încheiat contractul cu localele şi convenţiile şi „ambiţioşii” adică acele mijloace de transport care sunt mereu în linia întâi, se sacrifică până la epuizare pentru a satisface călătorii şi care, cu susţinerea personalului de reparaţii şi întreţinere ai Autobazei 1 revin în regimul de transport local cât mai repede, mai eficient şi mai sigur cu putinţă!
Aşadar...
-gemenii „de Simon” sunt separaţi din cauza problemelor de... „sănătate”; PNN deserveşte zilnic traseele locale pe când frăţiorul PNO, bolnav de „corazon”, aşteaptă decizia superiorilor: ce va fi? Tratament sau pensionare?

-încă trei galbene daneze ne părăsesc. E oficial: FPU, FPW şi FRA oferă piese de schimb pentru colegii rămaşi în serviciu:



-în halele de reparaţii profesioniştii îşi dovedesc din nou talentul şi priceperea! MAZ-ul 612 (GL-52-PMG), este unul dintre principalele lor obiective asupra căruia, în momentul vizitei mele, lucrau intens:


-afară, pe pista troleibuzelor, 1406 e singur şi-şi aşteaptă rândul la R.T. E oră de vârf, colegii săi sunt toţi la locale. Nu-i nimic, în cel mai scurt timp posibil, se va întoarce şi el în serviciul de transport local! 
 
-revin pe pistele destinate „motorizatelor”, alături de două legende din epoca „Isuzu”,retrase din circulaţie. Este vorba despre WZH...


-... şi JTE:



-vis-a-vis, colegi, sunt Cobrele WKC şi VOE. WKC şi-a încheiat activitatea pe când VOE este încă în stand-by...


-noutăţile se încheie cu un alt membru al „generaţiei Guleryuz”, şi anume, bătăiosul CIH: acesta este cel mai recent succes al profesioniştilor Autobazei 1! În cursul zilei de marţi, CIH a trecut de inspecţia tehnică iar miercuri, a debutat pe tura I la traseul 22 şi mai apoi la legătura dintre Piaţa Centrală şi Micro 13b. Ieri, se pregătea să dea o nouă rundă pe străzile Galaţiului! Iată-l mai jos!