vineri, 31 ianuarie 2014

LTN – din nou în serviciul local

După mai bine de o lună de absență, LTN a devenit din nou activ; s-a lucrat la el cu profesionalism si seriozitate iar astăzi, la prânz, acesta a transportat primii călători pe ruta Micro 19 – Parc C.F.R.
Fotografia de mai jos am realizat-o în cursul acestei seri, în stația de la Agenția C.F.R. Eroul nostru continua să deservească linia 102, dirijat de unul dintre titulari.
 


miercuri, 29 ianuarie 2014

Noapte și viscol

S-a întors viscolul iar ninsoarea s-a întețit încă de dimineață, oferind astfel un nou spectacol pe care unii gălățeni l-au apreciat, alții l-au detestat. La această oră, spectacolul este în desfășurare iar rezultatul este un oraș alb, imaculat, cu drumuri și poteci ca-ntr-un labirint în care puțini îndrăznesc să se aventureze, majoritatea siliți de împrejurări.
Odată cu lăsarea nopții, activitatea străzilor se liniștește… rămân însă la datorie utilajele de deszăpezire, taxi-urile, transportul privat precum și autobuzele, troleibuzele și tramvaiele Transurb-ului. În privința activității celui din urmă operator, astăzi au existat și ceva întârzieri – în special la orele de vârf precum și-n preajma acestora. Întârzierile au fost însă recuperate pe parcursul următoarelor ture locale.
Iată câteva fotografii pe care le-am realizat în această seară; pe cât de interesante, pe-atât de greu de obținut…
 










marți, 28 ianuarie 2014

D’ale iernii…

Suntem pe DN 26 în prima stație de după terminalul de la Metro, stație pe care iarna a decorat-o cu măiestria sa…
 


luni, 27 ianuarie 2014

Transport public gratuit!

Pentru a fluidiza traficul în scopul de a permite utilajelor de deszăpezire să-și efectueze cât mai repede și mai eficient serviciile, Primăria a stabilit pentru astăzi și mâine (marți – 28.01.2014) deplasări gratuite cu mijloacele de transport ale Transurb-ului. Se speră astfel ca gălățenii să renunțe la mașinile personale în favoarea autobuzelor, troleibuzelor și a tramvaielor.
Cu toate acestea, spiritul civic a cam lipsit și localnicii noștri au preferat… opțiunea personală. Alții au apelat la transportul local fiindcă n-au avut încotro dar au existat și… cazuri izolate care au renunțat la alternative și au ales mașinile Transurb-ului.
Procesul de deszăpezire s-a desfășurat pe tot parcursul week-end-ului. Astăzi se putea circula în condiții decente pe principalele artere precum și pe o mare parte din rutele secundare.
Mijloacele de transport ale Transurb-ului și-au păstrat graficele datorită priceperii conducătorilor lor. A fost dificil dar… profesioniștii rămân profesioniști!
Foto 1 și 2: Mazepa I, pe timp de zi și de noapte…

 
Foto 3 și 4: la prânz, pe bulevardul George Coșbuc;

 
Foto 5 – 7: pe DN 26;


 
Foto 8 și 9: lângă terminalul de la Metro, la ceas de seară.

 


duminică, 26 ianuarie 2014

Lecții de bun simț și de logică

Astăzi a fost o altă zi de iarnă… A nins și a viscolit ca-n basme. O parte din străzi au fost acoperite de nămeți. O parte din parcări au devenit impracticabile.
Cu ajutorul utilajelor de deszăpezire dar și mulțumită profesionalismului conducătorilor auto, mijloacele de transport aparținând Transurb S.A. și-au dat toată silința să-și respecte graficele și să-și mulțumească pasagerii. Printre aceștia, s-au numărat și câțiva dintre “comozii”care nu se dezlipesc de mașinile personale. N-au avut încotro și au trebuit să se deplaseze spre locațiile dorite în incinta autobuzelor, troleibuzelor sau tramvaielor.
Astăzi, natura ne-a vorbit atât despre bun simț cât și despre logică. Dragă orășean, dacă nu-i vorba de cine știe ce urgență, lasă-ți mașina în parcare și apelează la serviciile societății de transport local. E mai ieftin, e mai ecologic, e mai civilizat. Nu te mai enervezi în trafic, anulezi ambuteiajele și poți călători relaxat spre destinație întrucât grija șofatului revine altcuiva…
Prin urmare, să vedem un… demo pe care l-am realizat în această amiază. Dumneavoastră trageți concluziile.
O parte dintre fotografii au surprins momente culminante din dezlănțuirea naturii. Am rezistat și eu, și aparatul meu fidel iar rezultatele… ei, iată-le mai jos:
 







miercuri, 22 ianuarie 2014

Joncțiuni perfecte

Există o sincronizare între transportul feroviar și cel local: atunci când un tren ajunge în Gara C.F.R., călătorii sunt așteptați de autobuzele și midibuzele societății noastre de transport, Transurb S.A.
Iată un astfel de exemplu petrecut în cursul acestei seri, cu doar câteva minute înainte de sosirea Regionalului de Mărășești:
 


marți, 21 ianuarie 2014

Nu sunteți orbi și totuși… nu le potriviți!

Într-un oraș care are ceva pretenții de modernizare te aștepți să descoperi o evoluție logică, elegantă și totodată firească a lucrărilor… Din păcate, o parte dintre aceste așteptări sunt anulate în mod stupid.
Exemplul pe care vi-l ofer - și care are legătură cu tematica promovată de acest blog – vizează stațiile mijloacelor de transport local. În urmă cu aproximativ doi ani (în vara lui 2012), o parte dintre refugiile destinate călătorilor au fost demontate. Astfel, opriri cu flux mare de călători au rămas… sub cerul liber, ne mai fiind capabile să ofere nici o protecție în calea intemperiilor.
LIDL s-a implicat – pentru campania de publicitate – în asamblarea unor refugii, ca de exemplu la “Neacșu” sau la “Potcoava de Aur”. După care a urmat o pauză semnificativă, până-n vara anului trecut când Primăria a dat din nou undă verde iar lucrurile au început să se miște pe strada Traian și DN 26. Mai exact, pe itinerariul actualului traseu 35, unde s-a făcut exces zel: mergând spre Metro, ultimele două stații sunt de coborâre. Cu toate acestea ambele opriri au primit refugii din sticlă, cu copertină și băncuțe de lemn solid pe care… nu stă nimeni s-aștepte autobuzul. Această observație e valabilă și pentru stația de retur, de la Baia Comunală.
Așadar, avem stații dotate corespunzător dar lipsite de călători și stații “libere” dar de maxim interes local. În cea de-a doua categorie se încadrează terminalul de la Metro, unde conducerea acestui hypermarket nu este capabilă să construiască o nenorocită de copertină care să protejeze pe cei care apelează la traseele de autobuz 12, 17 și 35. Egoism sau indiferență? Poate ar trebui să menționez faptul că acest terminal este frecventat în mare parte de angajații celor de la Metro precum și o parte din cumpărătorii săi! Restul călătorilor care activează la punctele de lucru din zonă au stație la intersecția dintre DN 26 și poteca presărată c-o brumă de ciment știrb și măcinat, care are pretenția de a se numi strada Cetățeanu Ioan…
Iată, în această seară, a plouat și a bătut vântul iar călătorii au tremurat până la sosirea autobuzelor. Doresc să felicit pe această cale conducătorii care au permis călătorilor s-aștepte în saloanele mijloacelor de transport conduse, mașinile de care aveau nevoie pentru a ajunge la destinația dorită. E un gest nobil, demn de apreciere.
 



luni, 20 ianuarie 2014

LTM și LTN, rămân în medical

Din rândul autobuzelor Den Oudsten, avem doi reprezentanți care absentează de ceva vreme: LTM care are necazuri în ceea ce privește cutia de viteze și LTN acuzând probleme la motor.
Ambele vor reveni cât mai repede cu putință în circuitul de transport local.
 



duminică, 19 ianuarie 2014

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Ultimele zile ale lui 1307

După 1312, 1313 și 1310 a fost chemată, pentru procesul de valorificare, Tatra 1307. Acest proces a avut loc în luna decembrie a anului trecut.
Iată cele din urmă fotografii pe care am reușit să le realizez acestui brav bondar…






 


vineri, 17 ianuarie 2014

Șezătoarea celor vârstnici

1266, 1267 și 1269 – depănând amintiri și discutând despre prezent… Cei trei au tot timpul din lume; 1266 se află în conservare. Ceilalți doi sunt activi în regim special de lucru.
Din grup lipsește 1268, aflat în curs de valorificare pe una dintre liniile de staționare din partea nord-estică a depoului.
 


joi, 16 ianuarie 2014

La Carrefour, stație mutată

De astăzi, stația “Trefo” de pe returul traseelor 12 și 34 a fost mutată înainte de sensul giratoriu. Aceasta a primit alveolă și marcaje corespunzătoare.
Racordul unuia dintre drumurile de acces spre/dinspre Carrefour corespundea cu vechea oprire; prin urmare, Primăria a stabilit o nouă locație, mai adecvată: călătorii nu mai așteaptă mijloacele de transport în iarbă sau noroi iar traficul se desfășoară în condiții regulamentare.
Sperăm ca noua stație să fie dotată și cu câteva băncuțe de așteptare precum și cu o copertină adecvată, care să protejeze călătorii de capriciile vremii. O idee bună ar fi și schimbarea nomenclaturii… cel mai potrivit ar fi Carrefour, dat fiind faptul că din Trefo (I.S.C.L.) n-a mai rămas absolut nimic.