Midibuzele Isuzu / Prestij / Guleryuz Cobra

Midibuzele Isuzu MD 27 B

Acestea au fost achiziţionate de Transurb Galaţi în anii 1998 şi 1999, ca o replică la concurenţa operatorilor privaţi de transport (maxi-taxi). Iniţial, midibuzele au fost introduse la traseul 102, în... sprijinul troleibuzelor articulate. N-a fost o idee bună; acestea au tras din greu, ani de zile la una dintre cele mai aglomerate rute şi mulţi dintre noi au avut impresia că vor ceda repejor. N-a fost aşa! Astăzi, majoritatea Isuzu-urilor continuă s-alerge pe străzile Galaţiului. E drept însă că timpul (şi soarta) a mai redus din numărul lor.
Îmi amintesc de primele zile ale lotului WZ la 102... Ce le-au mai urât localnicii! Disciplina aceea de a urca pe prima uşă pentru a perfora biletul „sub ochii şoferului” pentru ca mai apoi, să-ţi faci loc cu coatele spre posteriorul midibuzului, pe unde trebuia să cobori... Ah, şi butonul, "afurisitul de buton" amplasat pe panoul de comandă al uşii din zona posterioară pentru a înştiinţa şoferul că doreşti să cobori! Mda... amintiri, amintiri...

Lotul WZ
-a fost primul lot de Isuzu-uri pe care Transurb-ul l-a achiziţionat în 1998.
WZF (casat în 2008)

WZG


WZH
WZJ (vândut la licitaţie, în 2009)WZK (casat în 2008)

WZL

WZM
WZN (casat 2011)
WZO (casat 2011)

WZP
WZR (casat 2008)Lotul YR
-are cinci componenţi dintre care doar patru mai sunt activi:
YRA

YRB

YRC
YRDYRE (donor din 2011)Lotul EE
-a intrat la localele din Galaţi în 1999 şi era format din patru midibuze. EEM a fost primul midibuz casat (în 2006) iar EEK, doi ani mai târziu. Celelalte două midibuze continuă să fie active. Aşadar:
EEJ

EEL
Lotul JT
-din două componente, doar unul continuă să se menţină în regimul urban:
JTD (casat în 2008)

JTE

Lotul XD
-contine ultimele patru Isuzu-uri achiziţionate de Transurb, toate funcţionale:

XDL
XDM
XDN
XDO
La final, pentru cei interesaţi de aceste mijloace de transport, ofer un link către o prezentare video pe care am realizat-o în 2009: http://www.youtube.com/watch?v=gkPs5FG1P_k
Fotografiile au fost realizate în anii 2008 – 2011.

Midibuzele Prestij TEM SA

Au venit în Galaţi în continuarea loturilor de midibuze Isuzu, prezentate anterior. Toate Prestij-urile TEM SA au fost achiziţionate în perioada 1999 – 2000 şi sunt şi în prezent funcţionale.
Lotul LX
-format din patru maşini:
LXA


LXB


LXC


LXD


Lotul MA
-format din cinci maşini:
MAO


MAU


MAV


MAW


MAY


Lotul MI
-format din două maşini:
MIE


MIJ


Lotul MK
-format din trei maşini:
MKN


MKO


MKP


Lotul MR
-format din şase maşini:
MRM


MRN


MRO


MRP


MRR


MRU


Prezentarea video a acestor mijloace de transport poate fi vizionată la: http://www.youtube.com/watch?v=5_hZy8fHT-I


Midibuzele Guleryuz Cobra GD 160

Au venit la Galaţi în două loturi: primul, în 2001, al doilea, la sfârşitul lui 2002... Informaţiile culese despre aceste mijloace de transport vorbesc despre fiabilitate, rezistenţă şi, desigur, seriozitate. Au trecut ani de alergări în traficul aglomerat, pe cele mai pretenţioase trasee... ani de trudă, ani de forţări şi iată că prezentul face ca toate Cobrele să fie funcţionale.
E drept că nu mai sunt titulare la traseele de bază, e drept că multe se odihnesc cu zilele în parcul autobazei dar... în cazul în care este nevoie de ele, pot interveni cu siguranţă şi promptitudine, la orice oră.
După eşecul Isuzu şi Prestij, conducerea a mai încercat o variantă: mijloace de transport de capacitate medie. N-a fost o idee bună pentru traseele pe care Cobrele au debutat şi implicit au rulat pe parcursul primilor ani: 11 şi 102 – mai ales.
Totuşi, seriozitatea celor care au dat viaţă Cobrelor, a făcut ca aceste mijloace de transport să treacă peste forţările urbane şi să trăiască şi astăzi. Dacă aveţi noroc, le găsiţi la rutele cu flux mediu de călători (de obicei ca suplinitoare) sau la cursele speciale pentru C.S.G.
Trec acum la prezentarea foto a primului lot:


-UEE;


-UMN;


-UMO;

-UUV;
-UXA;

-UXB;
-UXC;

-VOD;

-VOE;-WKC.Iată şi cel de-al doilea lot:

-CEY;


-CIH;
-CIJ;

-CIK;

CKW.

După cum se poate observa, avem două tipuri de Cobre: cu podea ridicată precum şi cu L.F. partial. În primul lot am avut doar o singură Cobră cu LF specific celei de-a doua uşi; următorul lot a însemnat alte mijloace de transport de genul... „excepţiei” din 2001.
Cei dintre dvs. interesaţi de aceste mijloace de transport pot viziona o filmare video pe care am realizat-o spre sfârşitul anului 2009: http://www.youtube.com/watch?v=-fZcaCtviJ4